طرز تهیه مرغ گشنیزی
یکی از انواع غذاهای خوشمزه و لذیذ است که طعمی متفاوت و متنوع دارد، برای درست کردن این نوع مرغ خوش طعم از گشنیز استفاده میشود که عطر و طعمی فوق العاده دارد و خیلی راحت درست میشود. مرغ گشنیزی برای پذیرایی بسیار مناسب و شیک است. برای آشنایی کامل و مرحله به مرحله با طرز تهیه مرغ گشنیزی در ادامه با سایت آموزشی فان شو همراه باشید.
مواد مورد نیاز | میزان مواد |
ران درسته مرغ | ۲ عدد |
گشنیز خرد شده | نیم کیلو |
رب آلوچه یا انار | ۱ قاشق غذا خوری |
آلو | ۱ فنجان |
پیاز رنده شده | ۱ عدد |
زعفران دمکرده غلیظ | به مقدار دلخواه |
عصاره مرغ | به مقدار لازم |
ادویه کاری و نمک | به مقدار لازم |
فلفل و زردچوبه | به مقدار لازم |
سیر | ۳ حبه |
برنج | به مقدار کافی |
زعفران دمکرده غلیظ برای تزئین برنج | به مقدار دلخواه |
زرشک تفت داده شده برای تزئین برنج | به مقدار دلخواه |
نعناع و ریحان و گشنیز تازه برای تزئین مرغ | به مقدار لازم |
طرز تهیه مرغ گشنیزی
برنامه کاملی برای پخت مرغ گشنیزی با توجه به ریز ترین جزئیات
مرحله اول: نظافت بی نقص مرغ و آماده سازی برای پخت
برای شروع، مرغ را که میتوانید با توجه به سلیقه شخصی از ران یا سینه استفاده کنید، کاملا بشویید و در سبد قرار دهید تا آب اضافی از آن خارج شود. سپس مرغ را با یک دستمال خشک تمیز را بکشید و در یک تابه به همراه مقداری روغن بر روی حرارت متوسط قرار دهید تا داغ شود.
مرحله دوم: سرخ کردن مرغ تا یکباره زمین لرزه در کل منطقه بکند!
حال مرغها را در تابه با روغن داغ تفت دهید تا کاملا سرخ شوند، نمک و زردچوبه را نیز به مرغها اضافه کنید تا رنگ درخشان زردچوبه باز شود و مرغها به رنگ زیبای طلایی تبدیل شوند. وقتی یک طرف مرغها سرخ شد، آنها را بپیچانید تا طرف دیگر نیز سرخ و طلایی رنگ شود.
مرحله سوم: پیاز را شسته و رنده کن چون قرار است تعامل کامل و واچار میان پیاز و مرغ اتفاق بیفتد!
پس از این که مرغها درخشان سرخ شدهاند، آنها را از تابه بیاندازید و در یک ظرف جداگانه قرار دهید. سپس پیاز را پوست بکنید، تمیز شوید، و با استفاده از یک رنده ریز یا درشت رنده کنید. حال، در همان تابه یا یک تابه دیگر مقداری روغن بریزید و حرارت ملایم بدهید.
مرحله چهارم: در احضار پیاز و سیر رنده شده، مرغ برای یک مشاوره چهار چوبی!
وقتی روغن داغ شد، پیازها را در تابه ریخته و تفت دهید تا سبک شوند. سپس زردچوبه را به پیازها اضافه کنید ودر حالی که پیازها با زردچوبه به رقص درآمدهاند، سیر رنده شده را نیز اضافه کنید و به پیازها اجازه بدهید تا سیر بپزد.
مرحله پنجم: برخورداری از گشنیز و تفت دادن آن
حال که عطر فریبنده سیر پخش شده است، گشنیزهایی را که از قبل تمیز شستهاید و خشک شدهاند را ریز خرد کنید، در تابه بریزید و در کنار پیازها و سیر به تفت دادن بپردازید تا عطر هوس انگیز گشنیز پخش شود. دقت کنید که گشنیزها نیازی به تفت دادن زیاد در روغن ندارند.
مرحله ششم: اضافه کردن فر انداختن کره و آلو به توفان نهایی مرغ!
بعد از پخت بی نقص گشنیزها، مقداری کره به مواد داخل تابه اضافه کنید و هم بزنید تا آن با مواد مخلوط شود و به همه آنها انتقال یابد. سپس آلوهایی را که با توجه به ذائقه شخصی، از قبل خیس کردهاید بریزید در تابه.
مرحله هفتم: اضافه کردن آلو و رب آلوچه به مواد، جاده طلایی به سوی طعمی فراموش نشدنی
آلوها *سبز* را با بقیه مواد تفت دهید، تا فریبنده ترین ترکیب طعمها به وجود بیاید. سپس برای تجربه یک مزه اختصاصی، مقداری رب آلوچه را به مواد اضافه کنید و تفت دهید.
مرحله هشتم: اضافه کردن عصاره مرغ و ادویهها، برای پخت یک تجربه لذیذ!
حال مقداری عصاره مرغ را به مواد اضافه کنید و هم بزنید تا با مرغها یکپارچه شود. سپس نمک و به توجه به ذائقه شما، پودر کاری و فلفل سیاه را نیز اضافه کنید.
مرحله نهم: اضافه کردن آب به مرغ و ساخت یک تجربه طبخ بیاد ماندنی!
بعد از این مرحله، آب را روی مرغ بریزید، همه مواد را با هم مخلوط کنید و بعد اجازه دهید که مرغ به مدت حدوداً یک ساعت و نیم روی حرارت ملایم پخته شوند.
مرحله دهم: دم کردن زعفران، برای ایجاد رنگ هوس انگیز نهایی مرغ!
در این مرحله، زعفران را در یک ظرف کوچک بریزید و کمی آب جوش به آن اضافه کنید. اجازه بدهید تا زعفران خیلی خوب دم بکشد و رنگ مرغ را با دست خودتان تغییر دهید.
مرحله یازدهم: اضافه کردن زعفران دمکرده به مرغ، وقتی است که مرغ واقعا شروع به گرم شدن می کند!
در آخرین لحظات پخت مرغ، زعفران دم کرده غلیظ را به آن اضافه کنید. بعد، اجازه دهید که مرغ اندکی بیشتر بپزد.
مرحله دوازدهم: برنج را درجهان واقعی خود قرار دهید!
هنگامی که مرغ فوق العاده خوب پخته شده است، آن را از روی حرارت بردارید و بگذارید کمی خنک شود. سپس برنج خیس شده را در ظرف مناسب بریزید.
مرحله سیزدهم: تزئین برنج، ایجاد یک تجسم واقعا زنده!
برنج خود را با مقداری زعفران دم کرده غلیظ تزئین کنید. برای تزئین برنج، میتوانید از زرشک تفت داده شده که از قبل آماده کردهاید استفاده کنید.
مرحله چهاردهم: تزئین مرغ و سرو کردن غذا، برای یک خوراک بیاد ماندنی!
سپس مرغ گشنیزی را در ظرف مناسب بریزید و با گلچینی از برگ نعناع، گشنیز و ریحان تازه مرغ را نهایتا تزئین کنید. حالا این غذای خوش طعم و عطر را می توانید همراه با برنج زعفرانی، ته دیگ، سالاد، ترشی، انواع دورچین و مخلفات سرو کنید.