محققان با استفاده از یک روش خلاقانه، موفق به از بین بردن ۹۹ درصد سلول های سرطانی شدند

دسامبر 28, 2023 0 نظر 90

محققان با استفاده از یک روش خلاقانه و نوآورانه، توانستند به نابودی ۹۹ درصد از سلول‌های سرطانی در مطالعه‌ای جدید برسند. این پیشرفت بسیار مهم در علم پزشکی و درمان سرطان با استقبال واکنش مثبتی از جامعه علمی و پزشکی همراه شده است. روش مورد استفاده در این مطالعه، از ترکیبی از روش‌های متداول درمان سرطان و ایده‌های نوین بهره برده و به نتایج بسیار قابل توجهی دست یافته است.

از ویژگی‌های منحصر به فرد این روش، قدرت بالایی که در تخریب سلول‌های سرطانی داشته و همچنین کاهش حدودی اثرات جانبی موجود در روش‌های سنتی درمان سرطان است. این امر به محققان امید می‌دهد که در آینده‌ی نه چندان دور بتوانند این روش را در درمان بیشتری از انواع سرطان‌ها استفاده کنند و به بیماران سرطانی کمک بیشتری کنند.

این موفقیت، نشان می‌دهد که این حوزه همچنان پتانسیل‌ها و امکانات زیادی برای کشف و ارتقاء روش‌های جدید درمان سرطان دارد و امیدوارم خلق یگذارد که موانع و مشکلات روزمره را بتوانند به خوبی حل کنند.

۰۷ دی ۱۴۰۲ ساعت ۱۳:۰۹

دانشمندان دریافتند که تحریک مولکول‌های آمینوسیانین با نور فروسرخ، موجب ارتعاش هماهنگ آن‌ها می‌شود که این امر، فروپاشی غشای سلول های سرطانی و نابودی آن‌ها را در پی دارد.

مولکول‌های آمینوسیانین به‌عنوان ماده رنگی در تصویربرداری زیستی کاربرد دارند. معمولا از دُز پایین آن‌ها برای تشخیص سرطان استفاده می‌شود؛ چرا که در آب، پایدار هستند و از قابلیت خوبی برای چسبیدن به دیواره سلول‌ها برخوردارند. حالا اما یک کار تحقیقاتی نوین، آن‌ها را سلاحی موثر برای نابودی سلول های سرطانی معرفی می‌کند.

محققان دانشگاه‌های رایس، A&M و تگزاس، این مولکول‌ها را حتی بهتر از انواع دیگر مولکول‌های سرطان‌کُشی نظیر موتورهای فرینگا-تایپ می‌دانند که اتفاقا آن‌ها هم قابلیت فروپاشی ساختار سلول‌های سرطانی را دارند.

به‌گفته‌ی شیمیدان دانشگاه رایس، جیمز تور:

این‌ها نسل تازه‌ای از ماشین‌های مولکولی هستند که ما آن‌ها را مته‌های مولکولی می‌نامیم. حرکت مکانیکی آن‌ها، یک میلیون بار سریع‌تر از موتورهای فرینگا-تایپ است و به‌جای نور مرئی، با نور فروسرخِ نزدیک فعال می‌شوند.

استفاده از نور فروسرخ نزدیک، اهمیت زیادی دارد؛ زیرا دانشمندان را قادر می‌سازد به عمق بیشتری از بدن نفوذ کنند. این یعنی حرکت به سمتی که سرطان استخوان‌ها و ارگان‌های داخلی، بدون نیاز به عمل جراحی درمان شود.

سلول‌های سرطانی کشت شده درون آزمایشگاه، با استفاده از این مته‌های مولکولی تا ۹۹ درصد از بین رفتند. نرخ درمان موش‌های مبتلا به سرطان ملانوما هم حدود ۵۰ درصد بوده است.

نابودی سلول های سرطانی

اما نحوه‌ی اثر آن‌ها چگونه است؟ وقتی مولکول‌های آمینوسیانین در معرض محرک مناسب (نور فروسرخ نزدیک) قرار بگیرند، الکترون‌های موجود در آن‌ها به ارتعاش درمی‌آیند و این تکان‌ها، کل مولکول را می‌لرزاند. پس با چسباندن این مولکول‌ها به تومورهای سرطانی، می‌توان از تحرک مکانیکی آن‌ها برای پاره کردن غشای سلول‌های سرطانی بهره گرفت.

البته دانشمندان تاکید می‌کنند که هنوز در ابتدای راه هستیم؛ ولی نتایج اولیه، بسیار امیدوارکننده است. آن‌ها همچنین به‌دنبال یافتن مولکول‌های دیگری با اثرگذاری مشابه هم هستند؛ با یک دستور کار ساده: استفاده از نیروی مکانیکی در سطح مولکولی، برای درمان سرطان!

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها