مقایسه قیمت اینترنت ایران با کشورهای همسایه؛ کدام ارزانتر است؟
مقایسه قیمت اینترنت ایران با کشورهای همسایه؛ کدام بهصرفهتر است؟
استفاده از اینترنت در دنیای امروز جزء نیازهای اساسی افراد و شرکتها است و قیمت اینترنت یکی از عوامل مهم برای انتخاب ارائه دهنده اینترنت است. مقایسه قیمت اینترنت ایران با کشورهای همسایه میتواند به افراد و شرکتها کمک کند تا انتخاب خود را برای ارائه دهنده اینترنت بهتر انجام دهند.
در حال حاضر، با توجه به شرایط اقتصادی و تورم در ایران، بسیاری از افراد و شرکتها به دنبال راهکارهای بهینه برای مدیریت هزینههای اینترنت خود هستند. به همین دلیل، مقایسه قیمت اینترنت ایران با کشورهای همسایه میتواند به آنها کمک کند تا تصمیم بهتری برای انتخاب ارائه دهنده اینترنت بگیرند.
بر اساس تحقیقات اخیر، قیمت اینترنت در ایران نسبت به برخی از کشورهای همسایه بالاتر است، در حالی که کیفیت و سرعت اینترنت در آنها ممکن است بهتر باشد. از این رو، مقایسه قیمت اینترنت ایران با کشورهای همسایه میتواند به افراد و شرکتها کمک کند تا تصمیم بهتری در انتخاب ارائه دهنده خود بگیرند.
۱۱ دی ۱۴۰۲ ساعت ۱۵:۰۴
تعرفه های اینترنت بهتازگی افزایش یافته است؛ به همین خاطر قصد داریم به مقایسه قیمت اینترنت ایران با کشورهای همسایه بپردازیم.
دنیای امروز بدون تکنولوژی تداوم ندارد و در نبود فناوریهای مدرن، همه چیز تحتالشعاع قرار گرفته و امور مردم به هم میریزد. به همین خاطر است که پس از کشورهای توسعه یافته اروپایی و غربی، خاورمیانه پی به این مسئله مهم برده و پهنای باند در بسیاری از کشورهای در حال توسعه رو به بهبود است.
بهعبارت دیگر میتوان اینطور گفت که افزایش پهنای باند و بهبود کیفیت خدمات ارائه شده در راستای ساختن کشوری قدرتمند و گذار از اقتصاد مبتنی بر دانش است. بهعقیده بسیاری از کارشناسان، خدمات اینترنتی و گسترش پهنای باند میتواند به اقتصادی پایدار منجر شود و باعث افزایش اشغالزایی و راهکارهای فقرزدایی شود.
مقایسه قیمت اینترنت ایران با کشورهای همسایه
پیشبینی جوامع امروزی این است که با بهبود کیفیت خدمات پهنای باند، شاهد تحولاتی گسترده و عمیق بر اقتصاد و جامعه باشیم؛ همانطور که طی قرون گذشته ماشینهای چاپ و موتورهای بخار و سپس برق باعث پیشرفت بشریت شدند. حال برای اینکه چنین تأثیری حتمی شود و نتیجهبخش باشد، باید اینترنت در دسترس تمام مردم قرار بگیرد.
یکی از شرکتهای هلندی بهنام سرف شارک، تحقیقاتی را پیرامون کیفیت زندگی دیجیتال در کشورهای مختلف به سرانجام رسانده که نتیجه آن نابرابری و ناعدالتی در توزیع خدمات اینترنتی است. مطابق با شاخص کیفیت زندگی دیجیتال شارک در برخی از مناطق جهان، اینترنت در کندترین حالت ممکن خود قرار دارد و متاسفانه هزینههای دریافتی بابت ارائه خدمات پهنای باند بسیار بیشتر است.
بهعبارتی بین هزینه بسته های اینترنتی که مردم پرداخت میکنند و کیفیت خدمات، رابطه عکس وجود دارد. بهعنوان مثال مردم آفریقا را در نظر بگیرید که باید حقوق ۱۱ ساعت خود در ماه را بابت خرید کمترین بسته اینترنتی این کشور بدهند. این ناعدالتیها را نمیتوان نادیده گرفت.
اینترنت و خدمات مربوط به آن در کشورهایی کند است که معمولا هزینه بستههای آنها پایین است. در حال حاضر میانگین پهنای باند کشوری مثل آفریقا ۴٫۸۵ شوابیت بر ثانیه است، در حالی که میانگین سرعت جهانی حدود ۵٫۹۴ شوابیت بر ثانیه اعلام شده است. همچنین میانگین سرعت اتصال تلفن همراه در این کشور ۲۰٫۵۵ شوابیت بر ثانیه بوده، در حالی که میانگین جهانی ۳۳٫۵۳ شوابیت عنوان شده است.
یکی دیگر از موضوعهایی که در کشورهای مختلف مورد توجه قرار گرفته، میانگین پرداختی ماهانه کاربران برای ارزان ترین بسته پهنای باند است که عدد ۳ ساعت و ۴۸ دقیقه را نشان میدهد. برای نمونه در نیجریه برای خرید ارزان ترین بسته اینترنت باید ۳۴ ساعت کار کرد، در حالی که در هندوراس ۱۰ ساعت، در آمریکا ۵۲ دقیقه و در کانادا باید ۷ دقیقه تلاش کرد.
حال قیمت پهنای باند در کشورهای ثروتمند و اقتصاد قوی نظیر کشورهای اسکاندیناوی بسیار پایینتر است و این در حالی است که کیفیت کلی زندگی دیجیتالی آنها در سطح بالایی قرار دارد. برای مثال در کشور سوئد برای خرید یک بسته ارزان قیمت اینترنت میبایست یک ساعت و ۴۶ دقیقه، در دانمارک یک ساعت و ۵۱ دقیقه و در نروژ یک ساعت و ۵۳ دقیقه کار کرد.
علاوه بر این، رابطه معناداری بین قیمت اقتصادی بستههای اینترنت با سرانه تولید ناخالص داخلی وجود ندارد. کشور ما از نظر سرانه تولید ناخالص داخلی در رتبه پایینی قرار دارد، اما مطابق با گزارش سرف شارک، از نطر مقرونبهصرفه بودن اتصال اینترنتی در جایگاه پنجم ایستاده است. همچنین دانمارک که تولید ناخالص داخلی بالایی دارد، در جایگاه هفتم از نظر مقرونبهصرفه بودن ایستاده است.
با نگاهی به آمار و ارقام موجود میتوان به این نتیجه رسید که شکاف قابل توجهی میان قیمتهای مقرون به صرفه اینترنت موبایل و پهنای باند وجود دارد؛ بهطوریکه خدمات اینترنت موبایل، ۲۳ برابر اقتصادیتر خواهد بود. همچنین میانگین زمانی که باید برای خرید ارزان ترین بسته صرف کرد، ۱۰ دقیقه است.
شرکت معتبر سرف شارک با در نظر گرفتن عوامل مختلفی نظیر مقرونبهصرفه بودن اینترنت، کیفیت اینترنت، زیرساخت الکترونیکی، امنیت الکترونیکی و دولت الکترونیکی اقدام به رتبه بندی کشورهای جهان میکند. در سال ۲۰۲۳ شاخص فوق با ۱۲۱ کشور که ۹۲ درصد جمعیت جهان را تشکیل میدهند، ایجاد شده است. در ادامه به مقایسه قیمت و کیفیت اینترنت ایران با سایر کشورهای همسایه واقع در خاورمیانه میپردازیم.
۱٫ ایران
- رتبه کیفیت اینترنت: ۱۰۴ (شاخص ۰٫۲۷)
- رتبه مقرون به صرفه بودن اینترنت: ۶۸ (شاخص ۰٫۱۴)
- رتبه جهانی در شاخص کیفیت دیجیتالی: ۹۵ (شاخص ۰٫۳۴)
۲٫ عربستان سعودی
- رتبه کیفیت اینترنت: ۵۸ (شاخص ۰٫۰۷۳۴)
- رتبه مقرون به صرفه بودن اینترنت: ۷۴ (شاخص ۰٫۰۲۵)
- رتبه جهانی در شاخص کیفیت دیجیتالی: ۴۵ (شاخص ۰٫۵۳۶۵)
۳٫ امارات متحده عربی
- رتبه کیفیت اینترنت: ۱ (شاخص ۰٫۱۳۹۴)
- رتبه مقرون به صرفه بودن اینترنت: ۶۳ (شاخص ۰٫۲۲۸۴)
- رتبه جهانی در شاخص کیفیت دیجیتالی: ۳۸ (شاخص ۰٫۵۸۲۱)
۴٫ ترکیه
- رتبه کیفیت اینترنت: ۷۷ (شاخص ۰٫۰۶۷۲)
- رتبه مقرون به صرفه بودن اینترنت: ۶۵ (شاخص ۰٫۰۲۸۰)
- رتبه جهانی در شاخص کیفیت دیجیتالی: ۵۵ (شاخص ۰٫۵۰۱۴)
۵٫ جمهوری آذربایجان
- رتبه کیفیت اینترنت: ۹۳ (شاخص ۰٫۰۶۱۰)
- رتبه مقرون به صرفه بودن اینترنت: ۸۷ (شاخص ۰٫۰۱۹۹)
- رتبه جهانی در شاخص کیفیت دیجیتالی: ۷۴ (شاخص ۰٫۴۲۴۰)
۶٫ پاکستان
- رتبه کیفیت اینترنت: ۹۷ (شاخص ۰٫۰۵۷۹)
- رتبه مقرون به صرفه بودن اینترنت: ۴۵ (شاخص ۰٫۰۴۳۳)
- رتبه جهانی در شاخص کیفیت دیجیتالی: ۹۳ (شاخص ۰٫۳۵۲۶)
۷٫ قطر
- رتبه کیفیت اینترنت: ۱۹ (شاخص ۰٫۰۹۸۱)
- رتبه مقرون به صرفه بودن اینترنت: ۴۶ (شاخص ۰٫۰۴۲۲)
- رتبه جهانی در شاخص کیفیت دیجیتالی: ۴۸ (شاخص ۰٫۵۲۷۷)
۸٫ کویت
- رتبه کیفیت اینترنت: ۲۶ (شاخص ۰٫۰۹۱۰)
- رتبه مقرون به صرفه بودن اینترنت: ۳۵ (شاخص ۰٫۰۵۰۱)
- رتبه جهانی در شاخص کیفیت دیجیتالی: ۶۳ (شاخص ۰٫۴۶۶۰)
۹٫ عمان
- رتبه کیفیت اینترنت: ۷۴ (شاخص ۰٫۰۶۷۸)
- رتبه مقرون به صرفه بودن اینترنت: ۴۰ (شاخص ۰٫۰۴۶۱)
- رتبه جهانی در شاخص کیفیت دیجیتالی: ۶۱ (شاخص ۰٫۴۸۶۷)
۱۰٫ بحرین
- رتبه کیفیت اینترنت: ۴۸ (شاخص ۰٫۰۸۰۴)
- رتبه مقرون به صرفه بودن اینترنت: ۵۷ (شاخص ۰٫۰۳۴۱)
- رتبه جهانی در شاخص کیفیت دیجیتالی: ۵۷ (شاخص ۰٫۴۹۹۱)
- معرفی اینترنت سریع با حجم بالا در ایران
- ایران در رتبهبندی سرعت اینترنت جهان بهتر شد! بهبود قابل توجه رتبه اینترنت ایران در گزارش اسپید تست آخرین مرحله
- تخفیف جدید برای ترافیک درون شهری!
- تنقیح تند وزیر ارتباطات به گزارش انجمن تجارت الکترونیک درباره حالت اینترنت در ایران
- رتبه بندی جدید سرعت اینترنت در جهان به روز شد؛ ایران کجا قرار دارد؟
- شکستن رکورد ایران در اختلال اینترنت جهانی
- قیمت اینترنت ثابت به شدت افزایش یافت: افزایش قیمت از ۷ تا ۳۴ درصد
- ۳۰ درصد افزایش سرعت اینترنت همراه و تضمین ۱۰۰ درصد افزایش سرعت اینترنت خانگی تا پایان سال
- آیا بستههای بلندمدت و حجم بالای اینترنت همراه دیگر وجود ندارند؟
- ترافیک داخلی: وزیر ارتباطات اعلام کرد گرانی اینترنت تاثیری بر آن نخواهد گذاشت