حیوانات و گرم شدن زمین: نقش باد معده در تغییرات آب و هوایی

فوریه 20, 2024 0 نظر 83

باد معده یا رواندازمعده نامی است که بر اثر گازهای تولید شده در دستگاه گوارش حیوانات و انسان‌ها ایجاد می‌شود. این گازها معمولاً از فرآیندهای هضمی به وجود می‌آیند و می‌توانند بر اثر مصرف مواد غذایی خاص یا حتی هضم ناقص آنها ایجاد گردند. گرم شدن زمین نیز به عنوان یکی از مشکلات محیط زیستی امروزه مورد توجه قرار گرفته است. این امر به علت افزایش گازهای گلخانه‌ای از جمله اکسید کربن، متان و نیتروژن است که به دلیل فعالیت‌های صنعتی، حمل و نقل و سوخت‌های فسیلی وارد جو زمین شده و باعث گرم شدن جهان می‌شوند.

با این وجود، بعضی از محققان معتقدند که مقصر اصلی گرم شدن زمین نه تنها انسان‌ها بلکه حیوانات نیز می‌باشند. به طور مثال، برخی از گاوها و گوسفندها از انبوهیت گاز متان به دلیل فرآیند هضم خود معروف هستند. همچنین، تغییرات در الگوی زندگی حیوانات نیز می‌تواند به افزایش انباشت گازهای گلخانه‌ای منجر شود. بنابراین، تأثیرات منفی باد معده حیوانات بر محیط زیست و گرم شدن زمین را نمی‌توان نادیده گرفت و نیاز به توسعه راهکارهایی برای کنترل و کاهش این اثرات دارد.

ارسال شده توسط: علیرضا قادرمیهنی ۰۱ اسفند ۱۴۰۲ ساعت ۰۹:۲۱دانشمندان معتقدند که مقصر اصلی گرم شدن زمین حیوانی است که با فرآورده‌های آن زیاد سر و کار داریم. باد معده این حیوان چطور زمین را گرم می‌کند؟شاید باورتان نشود، اما حقیقت دارد که گاوها مقصر اصلی گرمایش کره زمین هستند. در طبیعت تولید گاز متان زمین بر عهده گاوها است؛ چرا که این حیوانات زبان بسته تا می‌توانند علف می‌خورند و باد معده تولید می‌کنند. دستگاه گوارش گاو به‌گونه‌ای است که متان می‌سازد.مقصر اصلی گرم شدن زمین پیدا شدمضحک است، اما باید از گاوها شاکی باشیم؛ زیرا آنها عامل بدبختی کره خاکی ما هستند. متاسفانه متان یکی از پرضررترین گازهای موجود است؛ چرا که ۸۰ برابر کربن دی اکسید هوا را در اتمسفر نگه می‌دارد و باعث گرم شدن سیاره ما می‌شود. شاید فکر کنید می‌توانیم با مصرف نکردن گوشت قرمز و کاهش نرخ زاد و ولد این حیوان، تولید متان را کم کرد، اما ظاهرا نیازی به این کار نیست.محققان به‌تازگی روشی ابداع کرده‌اند که طی آن مشکل تولید متان در گاوداری‌ها را حل کرده است. به‌گفته یکی از شیمی‌دان‌های دانشگاه کپنهاگ دانمارک، متان نمی‌تواند با روش‌های سنتی از بین برود؛ چرا که این گاز پایداری بالایی دارد و در آب حل نمی‌شود. همچنین متان به فیلترهای تصفیه هوا هم نمی‌چسبد و این چالش را مضاعف می‌کند.به‌نظر می‌رسد مت جانسون و تیم تحقیقاتی وی موفق شده‌اند دستگاهی اختراع کنند که متان را در هوا تجزیه می‌کند و سپس آن را از بین می‌برد. روش کار این دستگاه بدین ترتیب است که گاز کلر در هوا به‌اندازه کافی منتشر می‌شود و متان را وارد دستگاه می‌کند. لامپ‌های ال ای دی تعبیه شده درون دستگاه شروع به تولید نور فرابنفش خواهند کرد و طی این فرآیند جالب، این گاز شکسته شده و از بین می‌رود.نسخه آزمایشی دستگاه آقای جانسون توانسته تا ۵۸ درصد از متان موجود در هوا را تجزیه کند و از بین ببرد. در حال حاضر محفظه ورودی هوای آن یک متر است و این تیم شیمیدان مشغول طراحی محفظه‌ای به‌اندازه یک کانتینر ۱۲ متری هستند. این دستگاه جدید قرار است در یک دامپروری مستقر شود تا نتایج به‌دست آمده از آن تحلیل گردد. خوشبختانه این دستگاه یک مزیت عمده دیگر هم دارد و آن استفاده از هیدروژن برای تولید انرژی است.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها