موفقیت آمیز قرار گرفتن ماهواره ایرانی ثریا در مدار زمین

ژانویه 20, 2024 0 نظر 28

ماهواره ایرانی ثریا به عنوان یکی از پروژه‌های فضایی کشورمان با موفقیت در مدار زمین قرار گرفت. این دستاورد بزرگ نشان دهنده پیشرفت‌های چششویر ایران در حوزه فضا و فناوری فضایی است. ثریا که اولین ماهواره ایرانی با توانایی ارتباطی و پیشرفته است، با دقت و صبر بسیاری به تولید و آماده‌سازی رسید. این ماهواره با حمله و پرتاب از سوی موشک “سپاهان”، در مدار زمین قرار گرفت و داده‌های مفید و مختلفی را جمع‌آوری و ارسال می‌کند. این موفقیت نشان از توانمندی‌های علمی و فناوری ایران در حوزه فضا و ارتباطات فضایی است. توسعه و پیشرفت فضایی، یکی از اهداف و پیشوازهای کشورمان در دهه‌های اخیر بوده است و به‌نوعی موفقیت ثریا انگیزه و انرژی مثبت برای ادامه راه یک شتاب دهنده برای دستیابی به اهداف بلند مدت کشورمان خواهد بود. امیدواریم که این موفقیت‌ها ادامه یابد و کشورمان یکی از صاحبان مکانیزم‌‌های مدیریتی فضایی و فناوری سراسری در جهان شود.

۳۰ دی ۱۴۰۲ ساعت ۲۱:۴۲

صبح امروز مورخ ۳۰ دی ۱۴۰۲ ماهواره ایرانی «ثریا» توسط ماهواره بر قائم ۱۰۰ به فضا پرتاب و با موفقیت در مدار زمین قرار گرفت.

پس از مدت‌ها امروز شاهد پرتاب غرور آفرین یک ماهواره تمام ایرانی به مدار ۷۵۰ کیلومتری زمین بودیم. این ماهواره مخابراتی و تحقیقاتی قرار است تا ماموریت‌های برنامه ریزی و محول شده را به نحو احسن انجام و اطلاعات دقیق مخابراتی را به ایران مخابره کند.

ماهواره ایرانی ثریا

ماهواره ایرانی ثریا

ماهواره ۵۰ کیلوگرمی ثریا، یک ماهواره سنجش از راه دور و از دسته ماهواره‌ های تحقیقاتی SRI است. این ماهواره توسط پژوهشگاه فضایی ایران طراحی و ساخته شده است. وظیفه حمل این ماهواره به مدار نزدیک زمین توسط موشک ماهواره‌بر قائم ۱۰۰ ساخت نیروی هوافضای سپاه پاسداران جمهوری اسلامی ایران انجام گرفته است. این ماهواره از نوع سوخت جامد سه مرحله ای بوده و برای عملکرد بهتر پرتاب ساخته شده و توانایی حمل ۱۰۰ کیلو ماهواره به همراه متعلقات را دارد. این اولین بار است که یک ماهواره ایرانی توانایی صعود به مدار ۷۵۰ کیلومتری زمین را پس از سومین پرتاب آزمایشی کسب می‌کند.

ماهواره ایرانی ثریاماهواره ایرانی ثریا

بر اساس داده های ماهواره ای ارسال شده از ثریا، تزریق و استقرار در مدار به خوبی انجام شده و داده های تله متری این ماهواره در حال دریافت است.

پرتاب این ماهواره علاوه بر ایجاد یک بستر جدید ارتباطی و تحقیقاتی مابین زمین و فضا برای کشورمان، موجب افزایش توانمندی‌ها و همچنین سطح توقعات در دانش فضایی ایران خواهد شد و باید به زودی شاهد پیشرفت روز افزون کشور در این حوزه باشیم.

 

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها