ناپذیری درخواست وزارت ارتباطات برای خنثی کردن فیلتر گوگل پلی
درخواست وزارت ارتباطات برای رفع فیلتر گوگل پلی رد شد
وزارت ارتباطات درخواست خود برای رفع فیلتر گوگل پلی را به دلیل عدم مطابقت با مقررات حکومتی رد کرده است. این موضوع باعث برخورداری کامل کاربران ایرانی از این فروشگاه آنلاین اپلیکیشنها و بازیهای مختلف شده است.
در این خصوص، وزیر ارتباطات اظهار داشته که گوگل باید اقدامات لازم برای مطابقت با مقررات حکومتی را انجام دهد تا بتواند به عنوان یک فروشگاه آنلاین در ایران فعالیت کند. او همچنین افزوده است که واضح بودن قوانین و مقررات حکومتی برای همه شرکتهای فعال در فضای آنلاین امری ضروری است و هیچ کس از این قوانین مستثنی نیست.
مسئولان گوگل نیز اعلام کردهاند که آمادگی دارند با وزارت ارتباطات همکاری کرده و به توافقاتی برسند که منجر به رفع موانع انتشار گوگل پلی در ایران شود. این موضوع نشان از تمایل هر دو طرف به حل مشکلات فعلی و به منافع کاربران نشان میدهد.
آنطور که سخنگوی دولت میگوید، وزارت ارتباطات چندین بار برای رفع فیلتر گوگل پلی درخواست کرده، ولی کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه آن را رد کرده است.
از سال گذشته تاکنون فروشگاه اپلیکیشن گوگل پلی همچنان فیلتر است و کاربران گوشیهای اندرویدی در ایران باید از فروشگاههای اپلیکیشن جایگزین مثل بازار برای دانلود اپلیکیشنهای مورد نیاز خود استفاده کنند. اما همانطور که احتمالا میدانید، فروشگاههای ایرانی ناچار به رعایت قوانین فیلترینگ کشور هستند و بههمین خاطر هم امکان دانلود و نصب پیامرسانها و شبکههای اجتماعی فیلتر شده مثل تلگرام، واتساپ و اینستاگرام از طریق آنها وجود ندارد.
همین محدودیت، بستر را برای افراد سودجو فراهم کرده تا از ناآگاهیt کاربران نهایت استفاده را کرده و با انتشار بدافزارها و نسخههای فیک اپلیکیشنها، اطلاعات شخصی و بانکی کاربران را سرقت کنند. در همین راستا سخنگوی دولت، علی بهادری جهرمی در جدیدترین صحبتهایش به موضوع رفع فیلتر گوگل پلی و درخواست دولت از کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه برای برداشتن فیلتر این فروشگاه اپلیکیشنها اشاره کرده است.
رفع فیلتر گوگل پلی امکانپذیر نیست
آنطور که جهرمی میگوید، وزارت ارتباطات تاکنون چندین مرتبه از کارگروه مربوطه بابت رفع فیلتر Google Play درخواست کرده است، ولی ظاهرا اعضای این گروه برای این کار به جمعبندی لازم نرسیدهاند. این مقام مسئول میگوید که بهاعتقاد دولت باید رویه و ساختار فیلترینگ کشور تغییر کند و از مسدود کردن هر چه بیشتر پلتفرمها جلوگیری شود. در واقع نظر دولت بر این است که باید قوانینی در خصوص فعالیت پلتفرمهای خارجی در کشور وجود داشته باشد و هر کدام که قصد فعالیتی دارند، یک دفتر حقوقی و نمایندگی رسمی در کشور راهاندازی کرده باشند تا در صورت پایمال شدن حقوق فرد یا جمعی، امکان پیگیری آن وجود داشته باشد.
بنابراین بهنظر میرسد تا زمانی که پلتفرمهای خارجی (چه پیامرسانها و شبکههای اجتماعی و چه فروشگاه اپلیکیشن Google Play) در کشور مستقر نشوند و فاقد دفتر نمایندگی باشند، بعید است که رفع فیلتر شوند.
- در ایران، استفاده از فیلترشکن دشوارتر از قبل شده است: هوش مصنوعی و تجهیزات چینی و روسی مورد استفاده قرار گرفتهاند.
- حمایت بینظیر از طرحهای محدودسازی اینترنت در مجلس جدید
- پخش سیم کارت بدون فیلتر بین افراد انتخابی
- علت اثربخشی بیشتر فیلترشکن ها در روزهای اخیر به دلیل تغییرات جدید در سیستم فیلترینگ
- رفع فیلتر اینستاگرام و یوتیوب در ایران؛ چگونه؟ به یک شکل عجیب!