پنج ابداع بزرگ ایلان ماسک که هنوز هم برجسته هستند

دسامبر 27, 2023 0 نظر 166

۵ اختراع و نوآوری بزرگ ایلان ماسک تا به امروز

ایلان ماسک، کارآفرین و مهندس معروف آمریکایی است که از ابتدای کارآفرینی خود تا به امروز با اختراعات و نوآوری‌های بزرگش از خود نشان داده است. ایلان ماسک با بنیان‌گذاری شرکت‌هایی همچون SpaceX، Tesla Motors و Neuralink، نقش بسیار مهمی در تغییر دنیای فناوری و صنعت داشته است. این شخصیت برجسته از تکنولوژی‌های پیشرفته مانند فضاپیماهای قابل استفاده مجدد، اتومبیل‌های الکتریکی با قابلیت خودران، سامانه‌های ارتباطی بین مغز و کامپیوتر و … استفاده می‌کند.

یکی از اختراعات بزرگ ایلان ماسک فضاپیمای Falcon 9 است که آن را به مرحله‌ای از فروش مواد به فضا و ارسال انسان به سفرهای فضایی نزدیک رساند. اختراع دیگر او، اتومبیل‌های الکتریکی با نام تسلا موتورز است که با توانایی‌های خودران و پیشرانه‌های الکتریکی انقلابی در عرصه حمل و نقل ایجاد کرده است. علاوه به این‌ها، ایلان ماسک با ایجاد شرکت Neuralink نیز به توسعه فناوری‌های ارتباط مغز و کامپیوتر پرداخته است که می‌تواند بسیاری از بیماری‌های نورولوژیک را درمان کند.

به طور کلی، ایلان ماسک با اختراعات و نوآوری‌های خود، نقش مهمی در تغییرات بزرگ و پیشرفت‌های فناوری و علمی داشته است و اثر مثبتی بر جامعه و جهان گذاشته است.

ایلان ماسک در طول سال‌های فعالیت خودش در حوزه تکنولوژی، اختراع ها و نوآوری های زیادی داشته است. در اینجا ۵ تا از مهم‌ترین آن‌ها را ببینید.

ایلان ماسک را باید یکی از پرحاشیه‌ترین، موفق‌ترین و خلاق‌ترین افراد روی کره زمین در سال‌های اخیر دانست که دنیای تکنولوژی تا ابد به او مدیون خواهد بود. اما آیا او واقعا یک مخترع است؟ مسلما نمی‌توانیم انتظار داشته باشیم که ایلان ماسک را درون اتاق کنترل اسپیس ایکس یا مرکز محاسبات پیچیده تسلا مشاهده کنیم! با این وجود او یک رهبر ذاتی است و به‌خاطر مدیریت پروژه‌های صنعتی و تکنولوژیک پیشرفته و البته به نتیجه رساندن آن‌ها شناخته می‌شود.

ایلان ماسک در مسیر تبدیل شدن به ثروتمندترین فرد کره زمین مسیر بسیاری کمپانی‌های بزرگ دنیا در صنایع مختلف را تغییر داده و پیشرفت‌هایی خیره‌کننده را در هریک از آن‌ها رقم زده است. آخرین تصمیم انقلابی او تعدیل نیروی گسترده توییتر و تغییرات بزرگی است که او در این شبکه اجتماعی رو به افول ایجاد کرده تا ضمن رساندن آن به درآمدزایی، شکوه سابق این رسانه را نیز به آن برگرداند.

اختراع ایلان ماسک

به جز توییتر، میلیاردر آمریکایی همچنین با تکیه بر توانایی مدیریت ذاتی، بلندپروازی خلاقانه و البته تیم مجرب و توانمندی که در اختیار دارد توانسته موفقیت‌های زیادی در عرصه‌های مختلف به دست آورد. او مدیریت گروهی را بر عهده داشت که تسلا رودستر را تولید نموده، روانه بازار کردند و از این طریق باعث دیده شدن خودروهای الکتریکی در دنیا شدند. با این حال تسلا تنها اختراع بزرگ ایلان ماسک نیست؛ چراکه برخی محصولات دیگر این میلیاردر بزرگ برای همیشه جهان یا کهکشان را تغییر داده‌اند!

مهم‌ترین اختراعات ایلان ماسک

در ادامه با گجت نیوز همراه باشید تا چندین اختراع بزرگ ایلان ماسک تا کنون را با هم بررسی کنیم.

اینترنت استارلینک

استارلینکاستارلینک

تازه‌ترین اختراع پر سر و صدای ایلان ماسک، استارلینک است. استارلینک سرویسی فوق‌العاده مفید و کاربردی است که کاربران را از طریق ماهواره‌های کوچک واقع در مدار پایینی زمین به اینترنت متصل می‌کند. به این ترتیب نیاز به زیرساخت‌های معمول مانند کابل و سرور از میان برداشته شده و افراد مختلف دنیا قادرند به‌راحتی به‌صورت بیسیم به اینترنت متصل شوند. این سرویس در حال حاضر از حدود ۵۵۰۰ ماهواره بهره برده و خدمات خود را فعلا در ۶۰ کشور دنیا ارائه می‌کند. با این حال ماسک اعلام کرده که به‌زودی خدمات این سرویس به نقاط بیشتری در دنیا هم ارائه خواهد شد.

در گجت نیوز بخوانید:

۱۰ حقیقت جالب و عجیب درباره ماهواره های استارلینک

این سرویس که توسط اسپیس ایکس طراحی و در سال ۲۰۱۹ در فاز اجرایی قرار گرفته کمک بزرگی به ساکنین مناطق مختلف دنیا کرده است. بسیاری افراد، خصوصا آن‌هایی که در مناطق دورافتاده یا روستایی جهان قرار دارند، به زیرساخت‌های اینترنت کابلی دسترسی نداشته و قادر به اتصال به شبکه جهانی وب نیستند. با این وجود با استفاده از سرویس استارلینک این افراد فارغ از این که چقدر از مناطق شهری دور باشند قادر به اتصال به اینترنت پرسرعت ماهواره‌ای خواهند بود. این سرویس همچنین در ارائه اینترنت به خودروهای در حال حرکت هم درخشان ظاهر شده است؛ چنانکه تیم استارلینک مدتی پیش با استفاده از استارلینک استریم لحظه به لحظه‌ای از سفر خود با سایبرتراک تسلا به اقیانوس آرام را ارائه کردند.

علاوه بر کاربران عادی سرتاسر جهان، استارلینک همچنین در نبرد اکراین نیز نقشی کلیدی ایفا کرده است. پس از آغاز حمله روسیه به اکراین، این کشور تمامی سرویس‌های مخابراتی و ارتباطی اکراین را به‌طور کامل قطع کرد. همین مساله استارلینک را به ابزار اصلی ارتباطی ارتش اکراین تبدیل نمود! این روند پس از گذشت تمام این مدت و علیرغم سیاست‌های بعضا عجیب ایلان ماسک در قبال استفاده از این سرویس در جنگ‌ها همچنان ادامه یافته است.

با وجود این که استارلینک تنها سرویس فراهم‌کننده اینترنت ماهواره‌ای نیست؛ اما برنامه‌ریزی آینده اسپیس ایکس مبنی بر افزودن ۴۲ هزار ماهواره دیگر در آینده نزدیک حاکی از پتانسیل شگفت‌انگیز این سرویس است. این کمپانی همچنین در آینده نزدیک تصمیم دارد در یک اقدام انقلابی دیگر دسترسی به استارلینک را مستقیما در اختیار کاربران گوشی‌های موبایل نیز قرار دهد.

نورالینک

اختراع ایلان ماسکاختراع ایلان ماسک

کمپانی نورالینک در سال ۲۰۱۶ تاسیس شد. این کمپانی در حوزه تکنولوژی عصبی (نوروتکنولوژی) فعال است و قصد دارد تراشه‌های ارتباطی مغز-کامپیوتر را در ابعاد تجاری توسعه داده و روانه بازار کند. هدف از این تکنولوژی آن است که سیگنال‌های صادر شده توسط نورون‌های مغزی را توسط کاوشگرهایی دریافت کرده و پس از تبدیل آن‌ها به سیگنال‌های قابل درک برای ادوات خارجی، آن‌ها را تحت کنترل بگیرد. این کاوشگرها توسط جراحی درون مغز افراد جاسازی می‌شوند!

در نگاه اول، تکنولوژی نورالینک شبیه به یک ایده از فیلم‌های علمی تخیلی است که معمولا عواقب ناگواری در پی دارد. با این وجود پتانسیل شگفت‌انگیز این فناوری در کمک به افراد مختلف باعث شده که توسعه آن در تمام این سال‌ها ادامه پیدا کرده و حتی مورد حمایت بسیاری چهره‌های سرشناس هم قرار گیرد. نورون‌ها اساسا به ماهیچه‌ها متصل هستند. این اتصال البته در افراد دچار معلولیت آسیب دیده یا با اختلال همراه است. تراشه‌های نورالینک قادر خواهند بود این ارتباط طبیعی را دور زده و به معلولین قابلیت‌هایی خارق‌العاده اعم از توانایی کنترل بازوی رباتیک با ذهن را اعطا کنند. علاوه بر این، درمان برخی بیماری‌های مغزی مانند صرع یا زوال عقل هم از جمله فواید بی‌شمار Neuralink به شمار می‌روند.

یکی از معروف‌ترین نمایش‌های توانایی تراشه‌های نورالینک زمانی بود که دانشمندان این کمپانی کاوشگرهای خود را در سر یک خوک جاسازی کردند و از طریق آن توانایی پیش‌بینی حرکت این حیوان با تحلیل داده‌های مغزی او را به دست آوردند. علیرغم این نمایش شگفت‌انگیز و سایر اتفاقات مثبت پیرامون نورالینک، این پروژه با انتقادات فراوانی روبرو شده است. به‌عنوان مثال دسته بزرگی از دانشمندان علوم اعصاب معتقدند فناوری پایه‌ای نورالینک حدود ۵۰ سال است که در دنیا وجود داشته و علم مدت‌ها قبل به آن دست یافته است! این افراد به‌عنوان مثال سال ۲۰۱۶ را مورد اشاره قرار می‌دهند؛ زمانی که فردی دارای معلولیت کامل موفق شد با استفاده از فناوری‌های مبتنی بر بررسی سیگنال‌های مغزی کنترل حرکت دست خود را به دست آورده و حتی با باراک اوباما، رییس جمهور وقت آمریکا نیز دست دهد.

علیرغم این انتقادها پروژه نورالینک هنوز در جریان بوده و حتی اخیرا مجوز تست‌های انسانی را نیز به دست آورده است.

استارشیپ

استارشیپاستارشیپ

استارشیپ سفینه‌ای بسیار بزرگ با پتانسیل‌های بزرگ‌تر است که توسط SpaceX ساخته شده و اختراع و نوآوری خارق‌العاده دیگری از ایلان ماسک به شمار می‌رود. این فضاپیمای غول‌پیکر از دو بخش مجزا تشکیل شده است. نخستین بخش آن یک راکت فوق سنگین است که از ۳۳ موتور رپتور که توسط متان مایع و اکسیژن مایع خنک می‌شوند تشکیل شده است. همچنین دومین قسمت آن نیز سفیه بزرگی است که توانایی حمل ۱۵۰ مترمکعب بار و ۲۵۰ تن وسایل مختلف به فضا را دارد.

آن‌چه Starship را به سفینه‌ای منحصربفرد تبدیل می‌کند، قابلیت استفاده مجدد از آن است! بوستر این سفینه قادر است پس از انجام ماموریت و جدا شدن از سفینه بار دیگر به اتمسفر زمین بازگشته و در نقطه‌ای خاص فرود بیاید. به این ترتیب می‌توان از این بوستر بار دیگر برای ماموریت‌های بعدی استفاده کرد و هزینه‌های مربوط به ساخت را به‌طور قابل توجهی کاهش داد.

استارشیپ همچنین قابلیت انتقال حداکثر صد نفر به نقاط مختلف کهکشان راه شیری از جمله مریخ را دارد. علاوه بر این، یکی از اهداف اصلی توسعه و ساخت این راکت‌ها انتقال تاسیسات مربوط به کاوش در ماه در آینده بوده است. بعلاوه، استارشیپ همچنین می‌تواند در انتقال ماهواره‌هایی مثل استارلینک به مدار کره زمین هم نقشی کلیدی ایفا کند.

بد نیست بدانید که دومین پرواز آزمایشی استارشیپ ماه گذشته انجام شد. علیرغم ایرادات رخ داده در این پرتاب که منجر به انفجار بوستر پس از جدا شدن از راکت شد، اسپیس ایکس این آزمایش را موفقیت‌آمیز توصیف کرد! این سرویس در درازمدت پتانسیل‌هایی باورنکردنی داشته و می‌تواند انسان را به‌راحتی به اعماق کهکشان انتقال دهد.

خودروهای الکتریکی تسلا

تسلاتسلا

ایلان ماسک یکی از نخستین سرمایه‌گذاران کمپانی تسلا به شمار می‌رود. ظهور این کمپانی در دوره‌ای اتفاق افتاد که خودروهای الکتریکی چندان عملی به نظر نمی‌رسیدند. به همین جهت تسلا نیز ناچار بود در ابتدا مانورهای کاری خود را روی خودروهای با عملکرد بالا متمرکز کند تا بتواند بودجه و توجه لازم برای توسعه خودروهای الکتریکی ارزان قیمت خود را جمع‌آوری کند.

میلیاردر آمریکایی سرانجام در سال ۲۰۰۸ مدیرعامل تسلا شد و با اعمال تغییراتی فوق‌العاده مفید مانع از ورشکستگی این کمپانی شد. این کمپانی هم‌اکنون به‌لطف کارخانجات گیگافکتوری خود که وظیفه ساخت باتری‌های لیتیوم یون برای خودروهای الکتریکی را بر عهده دارد، همچنان سودساز باقی مانده است. همچنین خط تولید و سرهم‌بندی رباتیک این کمپانی هم باعث کاهش هزینه‌های تولید شده و امکان فروش خودروهای تسلا با قیمت‌های مناسب‌تر را فراهم کرده است.

همچنین بخوانید:

پرواز حیرت انگیز پهپاد بر فراز کارخانه گیگافکتوری برلین؛ خط مقدم تسلا در اروپا + ویدئو

خودروهای تسلا را به هیچ وجه نمی‌توان اتومبیل‌هایی در نظر گرفت که صرفا با استفاده از موتورهای الکتریکی در صدد کسب فروش بیشتر هستند؛ بلکه مدل‌های مختلف این خودرو نظیر S، مدل ۳ یا مدل‌های X و Y و R هریک با نوآوری‌های فراوانی روانه بازار شده و بسیاری از فناوری‌ها را برای نخستین بار به صنعت اتومبیل‌سازی آوردند. برای مثال، تسلا یکی از طلایه‌داران عرصه خودروهای خودران به شمار رفته و قابلیت دریافت آپدیت‌های نرم افزاری خودروهایش به‌صورت بیسیم را نیز در اختیار خریداران آن‌ها قرار داده است.‌ تسلا همچنین استاندارد شارژ آمریکای شمالی (NACS) را نیز تدوین کرده و خط مشی اصلی پیشرفت پایانه‌های شارژ خودروهای الکتریکی در آمریکا را پایه‌ریزی نموده است.

از هر منظر که به Tesla نگاه کنیم، این کمپانی را باید آغازگر مسیر خودروهای الکتریکی دانست که باعث شد سایر خودروسازان هم تصمیم به ساخت این دسته اتومبیل‌ها بگیرند. بر همین اساس، خودروهای الکتریکی تسلا احتمالا مهم‌ترین و تاثیرگذارترین اختراع ایلان ماسک تا به امروز به شمار می‌روند.

X.com

کمپانی X.comکمپانی X.com

X.com نام یک بانک آنلاین پیشرو است که در سال ۱۹۹۹ توسط ایلان ماسک و سه نفر دیگر تاسیس شد. این بانک جذاب هزینه‌های اضافه‌برداشت را از مشتریان دریافت نمی‌کرد و برای ترغیب آن‌ها به ثبت نام، بخشی از هزینه سرمایه‌گذاری اولیه مشتریان را به آن‌ها برمی‌گرداند. از همه مهم‌تر، به کمک سرویس‌های این بانک مشتریان قادر بودند تنها با داشتن آدرس ایمیل طرف مقابل خود برای او پول حواله کنند.

این سرویس فرسنگ‌ها جلوتر از زمان خود بود و دستاورد فوق‌العاده‌ای در صنعت بانکداری به شمار می‌رفت.‌ خود ایلان ماسک در آن زمان در مصاحبه‌ای اعلام کرده بود که مردم کاملا آماده هستند تا از اینترنت به‌عنوان بستر بانکداری خود استفاده کنند. این پیش‌بینی ماسک به واقعیت تبدیل شد؛ به‌طوری که اینترنت امروزه شاکله اصلی تمامی فرآیندهای بانکی و مالی مردم سرتاسر دنیاست!

تنها یک سال پس از تاسیس X.com این کمپانی با یک شرکت سخت افزاری به نام Confinity ادغام شده و ایلان ماسک به‌عنوان مدیرعامل این شرکت جدید منصوب شد. این کمپانی از یک سیستم منحصربفرد پرداخت تحت نام PayPal بهره می‌برد. البته در سال ۲۰۰۰ ماسک از سمت مدیرعاملی این کمپانی خلع شد و یک سال بعد، نام X.com به‌طور کامل به PayPal تغییر کرد! نامی که هنوز هم همراه این شرکت است و سالانه میلیاردها دلار عاید سرمایه‌گذارانش می‌کند!

البته این پایان ماجرای ایلان ماسک با X.com نبود؛ چراکه او بلافاصله پس از تصاحب توییتر نام آن را به X.com تغییر داد. بنابراین با وجود این که ممکن است او توییتر را به آستانه نابودی کشیده باشد، اما حداقل در طول این فرآیند نام خاطره‌انگیز X.com را بار دیگر زنده کرد!

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها