چند کنسرت به دلال‌ها پرسیدیم؛ ردیف اول!

مارس 4, 2024 0 نظر 21

با گسترش ابزارهای ارائه بلیت مثل نرم افزار دیوار، بازار سیاه کنسرت‌ها به شدت گسترده شده و افرادی که بلیت‌ها را به قیمت چند برابر واقعی فروخته، سود سرشاری کسب می‌کنند. این مشکل، از دهه ۷۰ تاکنون وجود داشته و با استفاده از این ابزارها، فروش بلیت‌ها تغییر کرده است.

بلیت‌ها در دیوار بارگذاری می‌شوند و در برخی موارد، افراد بلیت خریداری می‌کنند اما به دلیل عدم فرصت رفتن به کنسرت، آن را به قیمت خرید یا کمتر، در دیوار می‌گذارند تا پولشان از دست نرود. اما وقتی افراد بلیت‌های خود را به چند برابری قیمت فروخته، مشکلی برای خریداران واقعی کنسرت به وجود می‌آید.

قیمت بلیت‌ها برخی کنسرت‌ها به چند میلیون تومان می‌رسد و در بعضی موارد، بلیت‌هایی حتی با قیمت ۸ میلیون تومان فروخته می‌شود. این وضعیت موجب می‌شود که قاچاقچیان بیشتر بلیت را خریداری کرده و با فروش آنها به قیمت‌های بالا، سود بیشتری کسب کنند.

تعداد کنسرت‌های روزانه تنها در تهران، زیاد بوده و افراد فعال در این حوزه، مقدار زیادی درآمد کسب می‌کنند. این موضوع باعث شده تا افراد به کنسرت‌ها به عنوان یک حرفه پرسود نگاه کنند و سود بالایی را کسب کنند.

افرادی که به قاچاق بلیت به عنوان یک شغل نگاه می‌کنند، ترجیح می‌دهند به طور مستقل و بدون هرگونه کلاهبرداری، در این حوزه فعالیت کنند. مشکلاتی مانند قیمت بلیت‌ها به میزان بسیار بالا و کلاهبرداری‌های متعدد، نشان از وضعیت نامطمئنی در این بازار است.

۹:۵۲هروقت قرار است یک کنسرت مهم برگزار شود، چشم برخی دلال‌ها برق می‌زند. این افراد، با خرید چند بلیت ردیف جلو، آنها را تا چند برابر قیمت واقعی خود، به مردم فروخته و از این راه، سود سرشاری را تجربه می‌کنند، اما آیا واقعا راهکاری در جهت مبارزه با این پدیده وجود ندارد؟به گزارش ایرنا، موضوع بازار سیاه کنسرت‌ها، سوژه جدیدی در حوزه موسیقی کشور محسوب نمی‌شود. این جریان، حداقل از دهه ۷۰ تاکنون به شکل پررنگی وجود دارد که امروزه با توجه به گسترش ابزارهای ارائه بلیت، شیوه‌های فروش آن تغییر یافته است.یکی از مهم‌ترین این ابزارها، نرم افزار دیوار است که در آنجا، بلیت تقریبا تمامی کنسرت‌های مهم را می‌توانید پیدا کنید. گاهی، بلیتی خریداری می‌شود که دارنده آن، فرصت رفتن به آن اجرا را پیدا نمی‌کند؛ در چنین شرایطی، کاملا طبیعی است که آن فرد بخواهد بلیت خود را به قیمتی که خریده و یا حتی کمتر از آن چیزی که هزینه کرده، در دیوار بارگذاری کرده تا پولش سوخت نشود. اما اینکه به محض باز شدن یک کنسرت مهم، نسبت به خرید چندین بلیت در ردیف‌های عمدتا جلوی کنسرت همت کرده و بعد، هر یک از آن بلیت‌ها را به چندبرابر قیمت بفروشد، موضوعی است که دود آن به چشم مخاطبان واقعی کنسرت، خواننده و تهیه‌کننده‌ برنامه می‌رود.
سود چندصد درصدیاگر طی دوران مختلف به دیوار مراجعه کنید با انبوه تبلیغاتی از این دست مواجه می‌شوید که طی آن، قیمت بلیت برخی کنسرت‌هایی که کمتر تکرار می‌شوند، به ۴ میلیون تومان نیز می‌رسد. همین چند وقت پیش بود که خبر رسید، بلیت کنسرت علیرضا قربانی، در بازار سیاه تا ۸ میلیون تومان خرید و فروش شد. وقتی در اثنای کنسرت قربانی، قیمت بلیت اجراهایش، تا ۴ میلیون خرید و فروش می‌شود طبیعی است که این قیمت برای روزهای آخر کنسرت که دیگر تمدیدی در کار نیست، فراتر از این ارقام نیز شده است.روزانه یک تا ۳ کنسرت، تنها در تهران برگزار می‌شود و کسی که در این حوزه فعال است اگر بخواهد فقط هر شب، یکی از این کنسرت‌ها را پوشش دهد، درآمد ماهانه چندده میلیونی خواهد داشتبنابراین حالا می‌توان با قطعیت اعلام کرد که یکی از دلایل زود فروش رفتن بلیت برخی کنسرت‌های مهم، حضور قاچاقچیان بلیت و خریداری چندده بلیت ردیف‌های جلو است تا بتوانند با فروش چندبرابری آن بلیت‌ها، سود خوبی را نصیب خود کنند. حاشیه امن مالی این اتفاق، زمانی ضریب می‌خورد که بدانیم روزانه یک تا ۳ کنسرت، تنها در تهران برگزار می‌شود و کسی که در این حوزه فعال است، اگر بخواهد فقط هر شب، یکی از این کنسرت‌ها را پوشش دهد، ماهانه به یک رقم چند ۱۰میلیون تومانی خواهد رسید.مثلا در کنسرت اخیر قربانی را در نظر بگیرید که طی ۳۲ سانس در ۱۶ شب به روی صحنه رفت. یک سوءاستفاده‌گر اگر در هر سانس، تنها ۱۰ بلیت قاچاق بفروشد و در هر بلیت نیز حداقل سودی ۱۰۰درصدی را تجربه کند، به درآمد ۲۵۶ میلیون تومانی دست می‌یابد. وخامت شرایط زمانی بیشتر می‌شود که بدانیم اولا: تعداد قاچاقچیان برای یک‌چنین کنسرتی، به‌مراتب بیشتر از یک نفر است؛ ثانیا: تعداد بلیت فروخته‌شده برای هر سانس، قطعا بیشتر از ۱۰ بلیت است، ثالثا: آن فرد باید خیلی منصف باشد که به سود ۱۰۰درصدی قانع باشد و بیشتر از این میزان نفروشد و رابعا: بارها دیده شده که یک بلیت، به چند نفر فروخته شده و کلاهبرداری‌هایی از این دست نیز رقم خورده است که دست فرد مالباخته نیز به جایی بند نیست.تداوم این روند برای سایر کنسرت‌های مهم سبب می‌شود تا افراد، خیلی‌راحت به این کار، به چشم یک حرفه پرسود نگاه کرده که آنها را از انجام دیگر کارها بی‌نیاز می‌کند چرا که یک فرد فعال در این حوزه، حداقل ۳۵ میلیون تومان در ماه درآمد دارد که این میزان حقوق که قطعا سود خالص است، با درآمد بسیاری از مناصب مهم کشور برابری می‌کند.
یک کار ثابت با درآمد چند ۱۰میلیونی در ماهاین قاچاقچیان، حاشیه امن بالایی دارند. آنهایی که به این کار به چشم شغل نگاه می‌کنند، چندان به سمت کلاهبرداری و فروش هم‌زمان یک بلیت به چند نفر نمی‌روند. ترجیح می‌دهند چراغ‌خاموش به کار خود ادامه دهند تا در تمام طول سال از این سود خوب بهره‌مند شوند. محسن، یکی از این افراد است که پس از اطمینان از اینکه قصد مزاحمت برای او را نداریم و به خیال اینکه ما همراه فردی هستیم که در کنسرت حضور دارد، به زحمت، تن به گفت‌وگویی کوتاه می‌دهد.محسن به ما می‌گوید: بعد از اتمام تحصیلاتم، خیلی تلاش کردم تا در جایی استخدام شوم، اما یا کار نبود و یا جنس کارهایی که پیدا شد، چندان با مزاجم سازگار نبود. یک‌بار خیلی اتفاقی در کانالی خواندم که بلیت یک خواننده، در کمتر از نیم‌ساعت به فروش رفت. جرقه‌ای در ذهنم زده شد که اگر بتوانم به محض باز شدن سایت، بلیت بخرم و آن را در بازار سیاه بفروشم، به سود خوبی می‌رسم. آن‌زمان قیمت بلیت ۵۰۰ هزار تومان بود و من، ۶ بلیت در ردیف پنجم خریداری کردم و توانستم در ۳ روز، ۵ بلیت را به ۳ نفر بفروشم و ۳ میلیونم به ۴ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان برسد.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها