تأثیر هارپ بر بارندگی ایران: آیا این فناوری باعث کاهش بارندگی شده است؟

دسامبر 27, 2023 0 نظر 96

آیا هارپ باعث بارندگی کم در ایران شده است؟

اخیرا، بحث‌ها و ادعاهای مختلفی در رابطه با تأثیر تکنولوژی هارپ بر بارش‌های باران در ایران مطرح شده است. هارپ یک فناوری متعلق به ایالات متحده است که برای تحقیقات در زمینه‌های مختلف از جمله فیزیک، شیمی و هواشناسی استفاده می‌شود. اما برخی افراد و منابع ادعا می‌کنند که هارپ ممکن است باعث کاهش بارش‌های باران در ایران شده باشد.

بارندگی کم در ایران یکی از مشکلات مهم اقلیمی است که بر روی کشور تأثیر بسزایی دارد. گسترش کم‌آبی در این کشور باعث تأثیرات منفی بر کشاورزی، منابع آبی و زندگی روزمره مردم شده است. از این رو، بحث درباره تأثیر هارپ بر بارش‌ها و بارندگی کشور موضوعی جدی به حساب می‌آید.

اما برای اثبات یا رد ادعاهای مرتبط با تأثیر هارپ بر بارندگی کم در ایران، نیاز به تحقیقات دقیق و داده‌های مستند و قابل اعتماد است. بنابراین، در حال حاضر نمی‌توان ادعاهایی درباره تأثیر مستقیم هارپ بر بارندگی کم در ایران را به‌صورت قطعی و قاطع تأیید یا رد کرد.

۰۶ دی ۱۴۰۲ ساعت ۱۷:۱۷

کاهش بارندگی در ماه‌های اخیر امسال سبب شده تا سازمان حفاظت محیط زیست، در خصوص شرایط پیش‌رو و تاثیر هارپ بر بارندگی کم توضیحاتی را ارائه کند.

معاون محیط زیست دریایی و تالاب‌های سازمان حفاظت محیط زیست، در رابطه با کاهش بارندگی ماه‌های اخیر به نسبت سال گذشته اظهار نظر کرد:

علت اصلی به موقعیت جغرافیایی کشور ما برمی‌گردد؛ ایران در منطقه خشک و نیمه‌خشک جهان قرار دارد و اگر میانگین بلند مدت بارندگی را نگاه کنید، می‌بینید که جزو کشورهایی هستیم که بارندگی کمی دارند و حتی نسبت به کشورهای همسایه نیز بارندگی کمی داریم.

وی در ادامه بر روی اظهار نظر خود تاکید کرد و گفت: لذا به نظر من علت اصلی به موقعیت جغرافیایی کشور ما برمی‌گردد. پیش‌بینی شرایط بارش‌ها بسیار مهم است و در این خصوص عزیزان ما در سازمان هواشناسی باید تقویت شوند تا بتوانند به بهترین شکل کار خود را انجام دهند.

تاثیر هارپ بر بارندگی کم

در ادامه معاون محیط دریایی و تالاب‌های سازمان حفاظت محیط زیست به مقایسه میزان بارندگی داخلی کشور با کشور ترکیه پرداخت و گفت: «اگر میانگین بارش‌ها را نگاه کنیم، می‌بینیم که ترکیه همیشه شرایط بارندگی خوبی داشته است و سامانه‌های جوی که به منطقه ورود پیدا می‌کنند، معمولاً به سمت ترکیه می‌روند.»

هنوز نمی‌شود به‌طور قطع هارپ را علت کاهش بارندگی دانست

ذوالجودی در پاسخ به این سوال که آیا تکنولوژی هارپ مقصر کم بارشی در کشور است، گفت:

مطالعاتی در سطح دنیا در این خصوص انجام می‌شود، اما برای تایید شدن آن‌ها زود است. جمهوری اسلامی ایران هم مطالعاتی را در خصوص بارورسازی ابرها و کنترل کردن عناصر طبیعی داشته است، اما به هر حال موضوعاتی مانند هارپ این‌ها ادعاهایی هستند که باید روی آن‌ها مطالعه کنیم تا بتوانیم بگوییم که آیا واقعاً تأثیر گذاشته بوده است یا خیر.

تاثیر هارپ بر کم بارانیتاثیر هارپ بر کم بارانی

وی در ادامه صحبت‌های خود به کشور آمریکا اشاره کرد و گفت: «کشور آمریکا جزو کشورهای مدعی در این موضوعات است، اما می‌بیند که در کشور خودش در بسیاری از سال‌ها خشکسالی و خشک شدن دریاچه‌ها و تالاب‌ها را داشته است. اگر موضوع هارپ و کنترل بارندگی حقیقت داشت، حتماً این کشورها برای مسائل و مشکلات محیط زیستی و خشکسالی خودشان از آن استفاده می‌کردند.»

ذوالجودی در ادامه صحبت‌های خود به سامانه یونیزاسیون اشاره کرد و در خصوص استفاده از این سامانه هشدار داد: «بسیاری از این کشورها ادعا می‌کنند که از طریق یونیزاسیون در شرایط عادی نیز می‌توانند بارندگی ایجاد کنند. این درحالی است که در بسیاری از این کشورها مرتباً آتش‌سوزی جنگل اتفاق می‌افتد و برای کنترل کردن آتش‌سوزی نهایت کاری که انجام می‌دهند، آب‌پاشی است و دیده نشده از سیستم‌هایی که ادعای آن را دارند، استفاده کنند. استفاده از سیستم هارپ در حد فرضیه است و نیاز داریم در این رابطه بیشتر مطالعات کنیم که در این راستا همکاران دانشگاهی ما مطالعات را دنبال می‌کنند و سازمان‌های مسئول نیز باید دنبال‌کننده مطالعات دانشگاه‌ها باشند تا در این زمینه به جمع‌بندی خوب برسیم.»

نظر شما درباره تاثیر تاثیر هارپ بر بارندگی کم در ایران چیست؟

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها