آیا میتوان با کاشت تراشه مغزی نورالینک، همه چیز را با ذهن کنترل کرد؟
عمل کاشت تراشه مغزی نورالینک موفقیتآمیز بود؛ کنترل همهچیز با ذهن ممکن میشود؟
عمل کاشت تراشه مغزی نورالینک، یکی از پیشرفتهای بزرگ در علم پزشکی و فناوری است که به امکان کنترل هوش و عقل انسان توسط دستگاههای الکترونیکی میپردازد. این عمل، به افرادی که از مشکلات عقلی یا اختلالات حرکتی رنج میبرند، امکان میدهد تا با استفاده از تراشههای کوچک که در مغزشان کاشته میشوند، بهبود یابند و حتی قدرتهای ذهنی و عقلی خود را بهبود بخشند.
این ابتکار جدید باعث ایجاد امید برای افرادی شده است که تاکنون با مشکلات جدی مغزی روبهرو بودند. این عمل تا حدی است که امکان کنترل همهچیز با ذهن را فراهم میکند؛ از کنترل دستگاههای الکترونیکی تا حتی کنترل قدرتهای فیزیکی مثل حرکت و گفتار. اما همچنان برخی از محققان هشدار دادهاند که این فناوری باید با دقت و احتیاط بیشتری اعمال شود تا احتمال بروز مشکلات و اخطارات جانی را کاهش دهد.
در نهایت، عمل کاشت تراشه مغزی نورالینک به عنوان یک ابزار پرقدرت برای بهبود کیفیت زندگی افراد با مشکلات عقلی و حرکتی معرفی شده است، اما همچنان نیاز به مطالعات بیشتر در این زمینه و همچنین رعایت اصول اخلاقی و حقوق بشری وجود دارد.
ایلان ماسک از موفقیتآمیز بودن عمل کاشت تراشه مغزی نورالینک خبر داد. بهزودی بیماران دارای فلج حرکتی، همهچیز را با ذهن خود کنترل میکنند!
استارتاپ نوروتکنولوژی Neuralink ایلان ماسک، روز یکشنبه برای نخستین بار یک تراشه مغزی را با موفقیت در مغز یک بیمار کاشت. این تراشه با هدف کمک به بیمارانی توسعه پیدا کرده که از فلج شدید رنج میبرند. تراشه مغزی نورالینک میخواهد به این افراد قدرت کنترل فناوریهای خارجی با استفاده از سیگنالهای عصبی مغز را بدهد. ظاهرا نورالینک بعد از کسب مجوز از سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA)، اقدام به جذب بیمارانی کرده که بهصورت داوطلبانه میخواهند جزوی از این پروژه تحقیقاتی باشند.
اگر تراشه مبتکرانه این شرکت بهدرستی کار کند، بیمارانی که از مشکلات حرکتی شدیدی مثل ALS رنج میبرند، میتوانند از این دستگاه و فقط با حرکت نشانگرهایی برای دسترسی به شبکههای اجتماعی استفاده کرده و با ذهن خود تایپ کنند!
آغاز آزمایشهای بالینی نورالینک، گام بسیار مهمی در جهت تجاریسازی تراشههای مغزی این شرکت است. مراحل پیچیده و بسیار زیادی برای اخذ مجوز تجاریسازی سر این دستگاه قرار دارد که یک به یک باید طی شوند.
تراشه مغزی نورالینک چیست و چرا مهم است؟
نورلاینک هویت داوطلبان شرکت در این آزمایش بالینی را فاش نکرده است. Neuralink، یکی از شناختهترین شرکتهای فعال در صنعت رابط مغز-کامپیوتر یا BCI است که این شهرت بهلطف حضور ایلان ماسک در رأس این شرکت بهدست آمده است. ایلان ماسک به جز نورالینک، صاحب بسیاری از دیگر شرکتهای بزرگ جهان از جمله تسلا و اسپیس ایکس نیز هست.
BCI، سیستمی است که سیگنالهای مغزی را رمزگشایی میکند و آنها را به دستوراتی برای استفاده در فناوریهای خارجی تبدیل میکند. بهجز نورالینک، چندین شرکت دیگر از جمله Synchron ،Precision Neuroscience و Blackrock نیز تراشههایی را با تواناییهای مشابه توسعه دادهاند.
بیشتر بخوانید:
اختراع جدید هواوی ارتباط مغز انسان با کامپیوتر را ممکن کرد
شرکت Paradromics نیز قصد دارد نخستین آزمایش بالینی خودش را در نیمه نخست سال ۲۰۲۴ میلادی روی بیماران انجام دهد. کمپانی Precision Neuroscience نیز نخستین آزمایش بالینی خودش را سال گذشته روی انسانها انجام داد. هنوز این تراشههای مغزی در مرحله توسعه اولیه قرار دارند؛ بنابراین مشخص نیست کدام شرکت میتواند برای اولین بار، چنین تراشهای را راهی بازار کند.
- ایلان ماسک: خودروی پرنده تسلا در دست ساخت است!
- ایلان ماسک: خودروی پرنده تسلا از کارخانه خارج میشود!
- ایلان ماسک، جاسوسی برای آمریکا میشود!
- ایلان ماسک: از توییتر به یوتیوب، راهی جدید!
- اگر به تصور میرسد که به زودی اینترنت ماهوارهای ایلان ماسک را در دسترس دارید، حتما اشتباه میکنید
- ترسناک! ایلان ماسک: هوش مصنوعی برای ما سه می آموزد؛ آیا آینده ما در خطر است؟
- وفاداری الون ماسک به ترامپ یا بایدن؟
- ایلان ماسک دیگر در جایگاه برترین مرد ثروتمند جهان نیست
- ایلان ماسک با XMail: به چالش جیمیل!
- پیشبینی جذاب یک دانشمند ۷۰ سال پیش درباره استعمار مریخ توسط ایلان