نحوه‌ی سالم‌ترین طریقه برای پخت تخم مرغ

مارس 15, 2024 0 نظر 84

سر تیتر: راهی که بهترین و سالم‌ترین نحوه‌ی پخت تخم مرغ است.

زیر متن: پخت تخم مرغ یکی از ساده‌ترین ولی همیشه مورد توجه‌ترین روش‌های پخت غذا است. اما اگر به دنبال یک روش سالم‌تر و بهینه برای پخت تخم مرغ هستید، بهترین گزینه استفاده از روش آبپز است. در این روش، تخم مرغ در آب جوش‌اندازی شده و به مدت معینی در حال پخت در آب نگه داشته می‌شود. این روش، میزان متعادلی از حرارت به تخم مرغ می‌رساند و باعث حفظ تمام مواد مغذی در آن می‌شود، در نتیجه تخم مرغ پخته شده نرم و خوشمزه خواهد بود. بنابراین، اگر به دنبال یک روش ساده و سالم برای پخت تخم مرغ هستید، امتحان کنید آبپز کنید.

ارسال شده توسط: امیرحسین کریم نژاد ۲۵ اسفند ۱۴۰۲ ساعت ۱۲:۴۰بسیاری از مواقع اشتباهات رایج در پخت مواد غذایی سبب می‌شود که مواد مغذی زیادی را از دست بدهیم و یا حتی به سلامتی خود آسیب برسانیم. در ادامه سالم ترین روش پخت تخم مرغ را معرفی خواهیم کرد.تخم مرغ از جمله غذاهایی است که کالری بسیاری پایینی دارد؛ اما در عوض می‌تواند با تامین پروتئین، ویتامین و سایر مواد معدنی مورد نیاز بدن سلامتی شما را بهبود ببخشد. البته برخی به‌مسئله کلسترل اشاره می‌کنند، ولی این مورد نیز قابل کنترل است. به‌طور کلی اگر تخم مرغ در یک رژیم غذایی متعادل مصرف شود، فواید بسیار زیادی برای بدن خواهد داشت.سالم ترین روش پخت تخم مرغ از بیماری‌های قلبی جلوگیری می‌کندمصرف تخم مرغ می‌تواند سبب بهبود بافت ماهیچه‌ها شود، از بدن در برابر عفونت محافظت کند، در کاهش فشار خون نقشی مثبت ایفا کند و حتی در مدیریت وزن مفید باشد. هرچند که روش پخت تخم مرغ نیز می‌تواند تاثیری زیادی روی میزان مواد مغذی دریافتی داشته باشد. طبیعتا سالم ترین روش پخت تخم مرغ نمی‌تواند ترکیب مواد داخلی را تغییر دهد، اما در برخی روش‌ها اضافه‌کردن مواد دیگر یا حرارت بالا می‌تواند به آنتی‌اکسیدان‌ها، ویتامین‌ها و … آسیب بزند.تخم مرغ تنگاب‌پزاگر می‌خواهید بیشترین مواد مغذی ممکن را از تخم مرغ دریافت کنید، سالم ترین روش پخت تنگاب‌پز است. در این روش تخم‌ مرغ برای مدت کوتاهی در معرض گرمای کم قرار می‌گیرد. بدین‌ترتیب زرده تازه باقی می‌ماند و خطر اکسیدشدن کلسترول نیز به‌حداقل می‌رسد. در برخی پژوهش‌ها حتی ارتباط بین تخم مرغ تنگاب‌پز و بهبود هضم پروتئین بررسی شده است.برای پختن تخم مرغ به این روش ابتدا ظرفی از آب نیم‌جوش را آماده کنید. سپس با استفاده از قاشق آب را هم بزنید تا حالت چرخان پیدا کند. در مرحله بعد تخم‌ مرغ را شکسته و درون آب بیندازید. به‌صلاحدید خود بین ۱ تا ۳ دقیقه صبر کنید. اضافه‌کردن یک قاشق‌ غذاخوری سرکه به‌ آب باعث می‌شود تخم مرغ حالت کلی خود را حفظ کند. البته اینکار تاثیری در طعم نهایی نخواهد داشت. یک تخم مرغ تنگاب‌پز شده بزرگ می‌تواند مواد مغذی زیر را در اختیار بدن شما قرار دهد:کالری: ۷۲پروتئین: ۶.۳ گرمکربوهیدات: ۰.۴ گرمچربی: ۴.۷ گرمویتامین اِی: ۸۰ میکروگرمویتامین دی: ۱ میکروگرمکولین: ۱۱۷ میلی‌گرمتخم مرغ پخته‌شدهیکی دیگر از سالم ترین روش های پخت تخم مرغ ایجاد ترکیبی دلپذیر به‌صورت پخته در فر است. در این روش تخم مرغ را می‌توان روی لایه‌ای از سبزیجات سرخ‌شده اضافه کرد و یا اینکه آن را در کنار غلات آماده پخت. در هر صورت یک صبحانه کامل و بسیار مغذی را خواهید داشت. در این مدل زرده می‌تواند به‌تمایل شما تازه یا سفت باشدهمچنین شما می‌توانید تخم مرغ را به‌همراه سایر ترکیبات دلخواه درون قالب‌های آماده شیرینی قرار داده و بپزید. برخی از افراد این روش را سالم ترین فرآیند پختن تخم مرغ می‌دانند. به‌همین‌خاطر حجم زیادی از مواد اولیه را آماده کرده و سپس در فریزر قرار می‌دهند. تخم مرغ پخته‌شده (بدون اضافه‌کردن چربی) شامل موارد زیر است:کالری: ۷۲پروتئین: ۶٫۲ گرمکربوهیدرات: ۰.۵ گرمچربی: ۵ گرمویتامین اِی: ۸۹.۵ میکروگرمویتامین دی: ۱.۳ میکروگرمکولین: ۱۳۴ میکروگرمسالم ترین روش پخت تخم مرغ – تخم مرغ همزدهشاید برای بسیاری از افراد حالت هم‌زده سالم ترین و خوشمزه‌ترین روش پخت تخم مرغ باشد. در این روش تخم مرغ باید با دمای کم آماده شود تا مواد مغذی درون آن از بین نروند. نتیجه نیز ترکیبی دلپذیر و سالم خواهد بود. تخم مرغ همزده همچون یک بوم نقاشی سفید است و می‌توانید آن را در کنار ترکیبات مختلف قرار دهید.به‌عنوان مثال برخی افراد دوست‌دارند به تخم مرغ همزده شیر و پنیر را اضافه کنند. در این حالت پروتئین و چربی بیشتری دریافت می‌شود. اگر هم می‌خواهید فیبر بیشتری دریافت کنید، کمی سبزیجات به تخم مرغ خود اضافه کنید. تخم مرغ همزده موارد زیر را در اختیار شما قرار می‌دهد:کالری: ۹۱پروتئین: ۶.۱ گرمکربوهیدرات: ۱ گرمچربی: ۶.۷ گرمویتامین اِی: ۹۸.۲ میکروگرمویتامین دی: ۱.۱ میکروگرمکولین: ۱۳۵ میلی‌گرمتخم مرغ آب‌پزآخرین مورد از سالم ترین روش های پخت تخم مرغ نیز آب‌پز کردن است. با توجه به‌اینکه در فرآیند آب‌پز کردن از روغن یا کره استفاده نمی‌شود، شما چربی اضافه دریافت نخواهید کرد. البته توصیه می‌کنیم که حداقل تخم مرغ را ۱۰ دقیقه آب‌پز کنید تا زرده سفت‌شده و از خطر ابتلا به عفونت سالمونلا نیز جلوگیری شود. ترکیب تخم مرغ آب‌پز با نان‌جو و سبزیجات می‌تواند مواد مغذی زیادی را روانه بدن کند. یک تخم‌ مرغ آب‌پز بزرگ موارد زیر را به‌ شما ارائه می‌کند:کالری: ۷۸پروتئین: ۶٫۳ گرمکربوهیدرات: ۰٫۶ گرمچربی: ۵٫۳ گرمویتامین اِی: ۷۴٫۵ میکروگرمویتامین دی: ۱.۱ میکروگرمکولین: ۱۴۷ میلی‌گرمنکات مهم درباره سالم ترین روش پخت تخم مرغاگرچه تخم مرغ به‌خودی‌خود مملو از مواد مغذی است؛ اما روش پخت نامناسب می‌تواند به‌شدت سلامتی شما را تحت‌تاثیر قرار دهد. به‌عنوان مثال سرخ‌کردن تخم مرغ در روغن داغ میزان چربی و کالری را تا‌ حد‌ زیادی بالا می‌برد. همچنین استفاده از روغن‌هایی که دارای سطوح بالایی از چربی‌های اشباع‌شده و ترانس هستند می‌توانند سطح کلسترول را بالا برده و در نهایت به‌مشکلات قلبی منجر شوند.علاوه بر این، از پختن بیش‌از‌حد تخم مرغ نیز اجتناب کنید. در صورتی که تخم مرغ برای مدت طولانی در معرض دمای بالا قرار بگیرد، کلسترول اکسید شده شکل خواهد گرفت. پژوهشگران پیشتر ارتباط بین اکسید شدن کلسترول و مواردی همچون تصلب شریان یا بیماری کرونری قلب را اثبات کرده‌اند. در نهایت فراموش نکنید که حتی در سالم ترین روش پختن تخم مرغ نیز سایر موادی که در کنار آن قرار می‌دهید، اهمیت دارند.به‌عنوان مثال اضافه‌کردن سوسیس به‌ تخم مرغ می‌تواند منجر به‌افزایش شدید چربی‌های اشباع‌شده، سدیم و کالری دریافتی شود. ترکیب تخم مرغ با برنج نیز می‌توانند میزان قند خون را افزایش دهند. بیشتر بخوانید: عجیب ترین چیزهایی که برخی افراد آنها را خورده‌اند؛ از صابون تا خاکستر جسد انسان! کنسرو تن ماهی در آب یا روغن زیتون؛ نگاهی به ارزش تغذیه‌ای و نکات پنهان غذایی آیا خوردن غذاهای تند برای بدن انسان ضرر دارد؟

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها