آیا نوشیدنی محبوب نوشابه در سراسر جهان ممنوع خواهد شد؟
آیا مصرف نوشابه در جهان ممنوع میشود؟
آیا تازهترین اخبار درباره ممنوعیت مصرف نوشابهها در سراسر جهان صحت دارد؟ آیا تغییرات اخیر در نگرش مردم و حکومتها نسبت به مصرف نوشابهها به سمتی میرود که در نهایت باعث ممنوعیت آنها شود؟
اخبار اخیر نشان میدهد که برخی کشورها مانند فرانسه، کانادا و استرالیا اقدامات جدی به منظور کاهش مصرف نوشابههای گازدار و شکرآلود انجام دادهاند. این اقدامات شامل مالیات اضافی بر روی نوشابهها، ممنوعیت تبلیغات آنها و حتی ممنوعیت فروش آنها در مدارس و مراکز آموزشی میشود.
به هر حال، آیا این اقدامات خود کافی است تا مصرف نوشابهها در جهان ممنوع شود؟ آیا این تغییرات نظامی در فرهنگ مصرفی مردم در جهان ایجاد خواهد کرد؟ به نظر میرسد که تا زمانی که نوشابهها به عنوان یک قسمت از فرهنگ مصرفی جهانی شناخته شوند، ممنوعکردن آنها به سادگی امکان پذیر نیست و به دنبال این اقدامات باید راهکارهای جایگزین و بهتری برای جلوگیری از مصرف نوشابهها ارائه شود.
ارسال شده توسط: مبین صادقیان ۲۴ اسفند ۱۴۰۲ ساعت ۱۷:۴۳بالاخره سازمان غذا و داروی ایالات متحده آستینها را بالا زده و برای همیشه ممنوعیت یک ماده مضر را در نوشابه ها اعلام کردند.نوشابه یکی از لذت بخشترین نوشیدنیها در سراسر دنیاست که همواره به دلیل مشکلاتی که میتواند برای سلامتی بهوجود آورد، مورد انتقاد متخصصان سلامت قرار میگیرد. با این حال سازمان غذا و داروی آمریکا در یک تصمیم مخاطبپسندی اقدام به ممنوعیت کامل یک ماده مضر در نوشابه ها کرد. این ماده که در نوشیدنیهایی با طعم مرکبات برای حفظ طعم تند آن استفاده میشد، سرانجام برای همیشه در سراسر آمریکا ممنوع اعلام شد.ممنوعیت استفاده از ماده مضر در نوشابه هاروغن گیاهی اصلاح شده موسوم به BVO مادهای است که به استفاده از آن به پیشنهاد سازمان غذا و داروی آمریکا ممنوع اعلام شده است. اعلام این ممنوعیت در پی مطالعات سم شناسی اخیری است که استفاده از آن را برای سلامتی مفید نمیدانند.جیمز جونز، معاون کمیسیون غذای انسانی سازمان غذا و داروی آمریکا در این خصوص توضیح داد زمانی که نتایجی در رابطه با مواد غذایی منتشر میشوند و در آنها ادامه استفاده از برخی مواد را مضر میدانند، آژانس وارد شده و با آزمایشات دیگر به دنبال تایید این موضوع میرود. با تایید شدن موضوع، اقدامات نظارتی را انجام میدهد.ماده مضر در نوشابه هاBVO یا روغن نباتی برم دار از دهه ۱۹۳۰ در نوشیدنیهایی با طعم مرکبات به عنوان یک عامل امولسیون کننده استفاده شده تا مطمئن شوند طعمدهنده مرکبات در سطح نوشابه شناور نمیشوند. در طی تحقیقاتی که صورت گرفته، به این نتیجه رسیدهاند که این ماده روغنی میتواند بر ید موجود در غده تیروئید اثر بگذارد. برای چندین دهه مقامات بهداشتی در سراسر جهان نسبت به این موضوع مشکوک بودند و بالاخره مضر بودن آن تایید شد.البته قبلا نیز گفته میشد که آسپارتام، شیرین کننده موجود در نوشابه ها سرطان زا است که در ادامه همین سازمان غذا و داروی آمریکا این گفته را رد کرد.ناگفته نماند که BVO قبلا در بسیاری از کشورها مانند هند، ژاپن و بسیاری از کشورهای اروپایی ممنوع اعلام شده است. با این حال مدت زمانی طول کشید تا سازمان غذا و داروی آمریکا بتواند در خصوص آن تصمیم نهایی را بگیرد. این در حالی است که در دهه ۱۹۵۰ همین سازمان این ماده شیمیایی را غیرمضر خوانده و آن را در لیست مواد ایمن قرار داده بود.مطالعهای در بریتانیا در دهه ۱۹۷۰ نشان میدهد که برم میتواند در ادامه مشکلات قلبی و حتی رفتاری برای فرد ایجاد کند. جمعآوری دادهها در خصوص این ماده فرآیند زمانبری بوده که با گذشت چند سال و مشاهده برخی نتایج، بالاخره سازمان غذا و داروی آمریکا آن را مضر اعلام کرد.اقدامات شرکتهای بزرگ البته لازم به ذکر است که شرکتهای بزرگ مانند پپسی و کوکاکولا از دههها قبل استفاده از برم را در نوشیدنی های خود حذف کردهاند. در واقع آنها در طول سالها، برم را با دیگر مواد اصلاح شده جایگزین کردهاند و امروزه تعداد کمی از نوشیدنیها در ایالات متحده حاوی برم هستند.همچنین سازمان غذا و داروی آمریکا به دنبال راهکارهایی است تا بتواند از تایید خودکار سرطانزا بودن هر رنگ افزودنی در نوشیدنیها جلوگیری کند و برای این کار نیاز به مقررات سختی دارد.البته همچنان قسمتی از مراحل تایید مضر بودن برم در نوشابه ها توسط سازمان غذا و داروی آمریکا در حال طی شدن است که میتواند کمی طولانی باشد. در گجت نیوز بخوانید: نوشابه های کوکاکولا با بطریهای کاغذی عرضه میشوند مصرف نوشابه در دوران شیردهی و هرآنچه باید در این مورد بدانید مصرف روزانه نوشابه و نوشیدنیهای انرژی زا ممکن است مرگبار باشند