طرز پخت و تهیه ی دمپخت عدس
دمپخت عدس؛ غذای خوشمزه و لذیذ شیرازی
نویسنده: سایت آموزشی فان شو
دمپخت عدس، به عنوان یکی از انواع غذاهای خوشمزه و لذیذ منطقه شیراز، در هر خانه ای شایع است. این غذا با روش های مختلف و با استفاده از مواد متنوع درست می شود و خیلی راحت است. اگر چه این غذا می تواند بدون گوشت تهیه شود، ولی با اضافه کردن گوشت هم می تواند شکل جدیدی بگیرد. علاوه بر این، این غذا مناسب برای استفاده در مهمانی ها و پذیرایی ها است.
برای آشنایی کامل و مرحله به مرحله با طرز تهیه دمپخت عدس، می توانید با ما در ادامه همراه باشید. ما در سایت آموزشی فان شو، به شما راهنمایی می کنیم تا بتوانید این غذای خوشمزه را خودتان در خانه تهیه کنید. امیدواریم از این آموزش لذت ببرید و دمپخت عدس خوشمزه خود را برای خانواده و دوستانتان تهیه کنید.
مواد مورد نیاز | میزان مواد |
کلم برگ متوسط | ۱ عدد |
پیاز بزرگ | ۲ عدد |
هویج | ۴ عدد |
گوشت | به اندازه لازم |
عدس | ۱ و نیم پیمانه |
برنج | ۴ پیمانه |
سبزی ریحان تازه | ۳ دسته |
ترخون | ۲ دسته |
شوید | ۱ دسته |
تره | ۱ دسته |
جعفری | ۱ دسته |
نمک و زردچوبه | به مقدار لازم |
فلفل سیاه | به مقدار لازم |
لیمو ترش کوچک برای کلم | ۱ عدد |
ریحان، شوید و نعنا تازه برای تزئین | به مقدار لازم |
لیمو ترش تازه برای تزئین | چند برش |
راهنمای تهیه دمپخت عدس: قدم به قدم بسوی یک خوراک خوشمزه
دمپخت عدس، یکی از خورشهای محلی و بومی ایرانی است که با ترکیب ادویهها و مواد تشکیل دهنده منحصر به فرد, طعمی بسیار خوشمزه و جذاب به آن میدهد. در این مقاله، به شما آموزش خواهیم داد چگونه یک دمپخت عدس فوقالعاده را در خانه آماده کنید.
مرحله ۱: خرد کردن و ریختن کلمها در ظرف
ابتدا کلم برگ سفید را در اندازههای کوچک خرد کنید، سپس کلم برگها را تمیز بشورید، داخل یک تابه یا قابلمه کلم برگها را بریزید، بعد از آن ظرف را روی حرارت ملایم قرار دهید، مقداری آب روی کلم برگها بریزید تا با هم بپزند و کلمها نسوزند.
مرحله ۲: تفت دادن و پختن کلمها
ابتدا کلمها را کمی هم بزنید، تفت دهید تا بافت آنها نرم شود سپس در قابلمه را ببندید، اجازه دهید تا کمی بپزند، در نهایت رنگ کلم برگها تغییر میکند و کاملاً نرم میشوند به طوری که حجم آنها کم، تقریبا کمتر از نصف میشود و رنگ آنها تیرهتر میشود.
مرحله ۳: اضافه کردن زردچوبه و نمک به کلمها
سپس در ظرف را بردارید، مقداری زردچوبه به کلمها اضافه کنید، هم بزنید تا رنگ زردچوبه باز شود و کلمها طلایی شوند، بعد کمی هم نمک به آنها اضافه کنید، دوباره با هم مخلوط کنید تا نمک به خورد کلم برگها برود و در نهایت طعم کلمها تغییر کند.
مرحله ۴: اضافه کردن آب لیمو ترش به کلمها
بعد یک لیمو ترش تازه را تمیز بشورید، از وسط نصف کنید مقداری از آب آن را بگیرید و به کلم برگها اضافه کنید، هم بزنید تا آب لیمو ترش به خورد کلم برگها برود و آنها را خوش طعمتر کند، بعد از این که کلمها پختند آنها را از داخل قابلمه درآورید.
مرحله ۵: پوست کندن و خرد کردن پیاز
سپس کلمها را در ظرف دیگری قرار دهید بعد یک پیاز را پوست بگیرید، بشورید و به شکل نگینی و ریز خرد کنید سپس در همان ظرفی که کلمها را تفت داده بودید یا در یک تابه دیگر مقداری روغن بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا روغن داغ شود.
مرحله ۶: تفت دادن پیاز و سیر
بعد پیازها را در تابه بریزید، تفت دهید تا سبک و شیشهای شوند در هنگام تفت دادن پیازها مدام آنها را هم بزنید تا نسوزند سپس سیر را پوست بگیرید، خیلی ریز خرد کنید و به پیازها اضافه کنید هم بزنید تا تفت داده شود و عطر آنها در پیازها پخش شود.
مرحله ۷: اضافه کردن ادویهها و تفت دادن آنها
سپس مقداری زردچوبه به پیازها اضافه کنید کمی تفت دهید تا رنگ زردچوبه باز شود و پیازها طلایی رنگ شود بعد از آن مقداری نمک و فلفل سیاه هم به پیاز داغها اضافه کنید، تفت دهید تا عطر فلفل سیاه پخش شود و به خورد مواد داخل تابه برود.
مرحله ۸: اضافه کردن گوشتها و تفت دادن آنها
بعد از آن تکههای گوشت را که از قبل به اندازه دلخواه برش دادهاید اضافه کنید، حرارت را کمی زیاد کنید، گوشتها را تفت دهید تا آب نیندازند، باید رنگ آنها تغییر کند وقتی یک طرف گوشتها سرخ شد آنها را برگردانید تا طرف دیگر هم سرخ شود.
مرحله ۹: استفاده از گوشت چرخ کرده به جای برشهای گوشت
همه قسمتهای گوشتها باید به یک اندازه تفت داده شوند و رنگ آنها تغییر کند به جای گوشتهای برش داده شده میتوانید از گوشت چرخ کرده استفاده کنید و گوشت را به شکل گلولههای هم اندازه فرم دهید، داخل تابه بریزید و همه قسمتهای آنها را تفت دهید.
مرحله ۱۰: اضافه کردن آب به مواد و پختن آنها به دلخواه و سلیقه خودتان
میتوانید برای درست کردن این غذا اصلاً از گوشت استفاده نکنید سپس مقداری آب روی مواد بگیرید تا کاملاً سطح همه مواد را بپوشاند در قابلمه را ببندید، اجازه دهید تا گوشتها روی حرارت متوسط به مدت یک ساعت