طرز تهیه مرغ ماستی
مرغ ماستی ایرانی
مرغ ماستی، یکی از دلپذیرترین خوراکیهایی است که با کلاس و طعم متفاوت, یادآور لذت خوردن است. این غذای منحصر بفرد با بافتی بینظیر و لطیف، به دلیل استفاده از ماست در صورت پخت و پز، میتواند جذابیت ویژهای برای چشمانتان ایجاد کند. زمان آمادهسازی این خوراکی نیز بسیار کم و تقریبا ناچیز محسوب میشود، همین امر مرغ ماستی را به یکی از بهترین گزینهها برای مهمانیها و پذیراییها تبدیل کرده است.
کاملا آماده شوید که با نگاهی جامع و مرحله به مرحله با هنر و زیبایی آشپزی در خانه خود, به تهیه مرغ ماستی بپردازید. فان شو برای شما بهترین راهها و روشها را برای تهیه این خوراکی لذت بخش ارائه داده است.
مواد مورد نیاز | میزان مواد |
تکههای مرغ | به مقدار لازم |
نمک و زردچوبه | به مقدار لازم |
آویشن و پاپریکا | به مقدار لازم |
برگ بو | ۲ عدد |
ادویه کاری و پودر سیر | به مقدار لازم |
ماست سون | ۱ لیوان |
جعفری خرد شده | ۲ قاشق غذا خوری |
پیاز نگینی | ۱ عدد |
برنج | به مقدار لازم |
زعفران دمکرده غلیظ برای تزئین برنج | نصف فنجان |
زرشک تفت داده شده برای تزئین برنج | نصف فنجان |
شکر برای تفت دادن با زرشک | ۱ قاشق چای خوری |
نعناع و شوید و ریحان تازه برای تزئین مرغ ماستی | به مقدار لازم |
طرز تهیه مرغ ماستی
مرحله ۱: تمیز کردن و خشک کردن تکههای مرغ
ابتدا مرغ را به شکل موردنظرتان بشکنید، تمیز بشورید و آب اضافیش را خارج کنید. سپس با استفاده از یک پارچه تمیز، تکههای مرغ را خشک کنید. پس از آن در یک تابه، مقداری روغن ریز کنید و بر روی حرارت متوسط قرار دهید.
مرحله ۲: سرخ کردن مرغ در روغن داغ بهمراه نمک و زردچوبه
وقتی روغن داغ شد، تکههای مرغ را به آن اضافه کنید. کمی نمک و زردچوبه روی مرغها بپاشید و آنها را با روغن مخلوط کنید تا پوست مرغ برگردانید تا سرخ و طلایی شود.
مرحله ۳: تفت دادن پیاز خرد شده و مخلوط کردن با مرغها
در حین سرخ کردن مرغها، یک پیاز را خرد کنید و در تابه با مرغها تفت دهید تا رنگ طلایی بگیرد. در این مرحله، عطر و طعم پیاز با مرغ مخلوط خواهد شد.
مرحله ۴: اضافه کردن برگ بو و ادویهها و تفت دادن آنها
سپس یک برگ بو را ریز کنید و تفت دهید تا عطر آن در مواد منتشر شود. پس از آن، مقداری آویشن، پاپریکا، ادویه کاری و پودر سیر را افزوده و مقداری تفت دهید تا عطر ادویهها پخش شود.
مرحله ۵: اضافه کردن ماست و مخلوط کردن با مواد
وقتی عطر ادویهها آزاد شد، مقداری ماست به دمای محیط اضافه کنید و خوب با مواد مخلوط کنید. بعد با یک قاشق، مرغها را به طور کامل با ماست و ادویهها مخلوط کنید.
مرحله ۶: پختن مرغ و خرد کردن جعفریها
پس از آن، در تابه را ببندید و به مرغها اجازه دهید که آب بیاندازند و بپزند. در این زمان، مقداری جعفری تازه را بشورید و خرد کنید.
مرحله ۷: اضافه کردن جعفریهای خرد شده به مرغها
بعد از مدتی، تابه را بردارید و جعفریها را به مرغها اضافه کرده و خوب با هم مخلوط کنید. سپس، اجازه دهید تا مرغها با جعفریها بپزند.
مرحله ۸: برداشتن مرغها از حرارت و آماده سازی برنج
پس از گذشت حدودا یک ساعت تا یک ساعت و نیم، مرغها را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید تا کمی سرد شوند. در این حال، برنج را در ظرف مناسب بکشید.
مرحله ۹: تزئین برنج
بعد، برنج را با زعفران خیس شده تزئین کنید. برای تزئین برنج، میتوانید مقداری زرشک را در روغن داغ تفت دهید و بر روی برنج بپاشید.
مرحله ۱۰: تزئین مرغ ماستی و سرو آن
سپس، مرغ ماستی را بریزید در ظرفی جدا، با چند برگ نعناع، ریحان و شوید تازه تزئین کنید. این غذای خوش طعم را همراه با برنج زعفرانی، ته دیگ، سالاد، ترشی، دورچین و مخلوط برای پذیرایی و مهمانی استفاده کنید.