اینتل: تولیدکننده تراشه هایی با یک میلیارد میلیارد ترانزیستور
اعلام شد که شرکت اینتل با پیشروی در فناوری ساخت تراشه ها، توانسته است تراشه هایی با بیش از ۱۰۰۰ میلیارد ترانزیستور را تولید کند. این دستاورد نشان از پیشرفت چششویر شرکت اینتل در زمینه فناوری تراشه های الکترونیکی است و نشان از رقابت شدید این شرکت با رقبایش در این صنعت میدهد.
ایجاد تراشه های با بیش از ۱۰۰۰ میلیارد ترانزیستور، نشان از افزایش چششویر قدرت پردازشی اینتل است که به سرعت و کارایی بیشتر در دستگاه های الکترونیکی و کامپیوتری منجر خواهد شد. این دستاورد نشان از ارتقاء پیوسته توانایی پردازشی تراشه های اینتل است و نشان از تلاش شرکت برای برتری در صنعت تراشههای الکترونیکی میدهد.
از ویژگیهای این تراشهها میتوان به کارایی بالا، صرفهجویی در انرژی و قابلیت اجرای برنامههای پیچیده و حجیم اشاره کرد که به طور قابل توجهی افزایش قدرت و کارایی دستگاهها و سیستمهای الکترونیکی را فراهم خواهد کرد.
مدیرعامل اینتل میگوید که تا سال ۲۰۳۰ میلادی آنها نخستین تراشه های حامل ۱۰۰۰ میلیارد ترانزیستور خود را تولید خواهند کرد. ادعایی که شگفتانگیز بهنظر میرسد.
صنعت بستهبندی تراشه روز به روز در حال پیشرفتهتر شدن است. همین باعث بلندپروازی بیشتر شرکتهای چیپستسازی نیز شده است. اینتل بهعنوان یکی از بزرگترین شرکتهای نیمههادی جهان بهتازگی اعلام کرده که تا سال ۲۰۳۰ میلادی تراشه هایی با ۱۰۰۰ میلیارد ترانزیستور خواهد ساخت.
۱۰۰۰ میلیارد ترانزیستور در یک تراشه بهکمک قانون مور اینتل
دو کمپانی اینتل و فیرچایلد سمیکوندور قانونی را بهنام «قانون مور» ابداع کردهاند که بر اساس آن هر سال باید تعداد ترانزیستورهای بهکار رفته در داخل چیپستها ۲ برابر شود. اما شرایط ایدهآل این دو شرکت پیش نرفت و به جای هر ۱ سال، دو برابر شدن تعداد ترانزیستورها ۳ سال طول کشید. حالا ظاهرا اینتل نسبت به اجرای این قانون ناامید شده و مدیر ارشد این شرکت میگوید که آنها تا سال ۲۰۳۱ برای همیشه با این قانون خداحافظی خواهند کرد.
پت گلسینگر، مدیر ارشد اینتل معتقد است که:
احتمالا تا سه یا چهار دهه آینده، بازنشستگی قانون مور را اعلام خواهیم کرد. چرا که این قانون دیگر در دوران طلایی خودش حضور ندارد و شاهد تغییر اوضاع هستیم. روند دو برابر شدن ترانزیستورها حالا به ۳ سال افزایش پیدا کرده و شاهد کاهش سرعت این فرآیند هستیم. اگر با همین سرعت پیش برویم هم میتوانیم تا سال ۲۰۳۰، اولین تراشه حامل هزار میلیارد ترانزیستوری خودمان را تولید کنیم.
اینتل از فناوری پردازش ۳ نانومتری استفاده خواهد کرد
اینتل بهدنبال ارتقا تکنولوژی بستهبندی در تراشههای است و میخواهد از فناوری پردازش ۳ نانومتری بهرهمند شوند. اما همه اینها به حرف ساده است و به بودجه کلانی نیاز دارد. مدیرعامل این شرکت چیپستسازی میگوید که برای پیشرفت در این صنعت، به ۲۰ میلیارد دلار بودجه نیاز است.
ادعای اینتل نسبت به هزار میلیاردی شدن ترانزیستورهای داخل چیپستها، ادعای بزرگی است که فقط زمان میتواند آن را ثابت کند.