وداع با جمشید عندلیبی، آهنگساز بزرگ ایرانی

مارس 5, 2024 0 نظر 21

در تاریخ پانزدهم اسفند ماه، جمشید عندلیبی، نوازنده پیشگام در عرصه نی نوازی، به دلیل ایست قلبی درگذشت. او در سن ۶۶ سالگی به دلیل این بیماری مرگبار، وداع با دنیای فانی گفت. این خبر توسط سید عباس سجادی، پژوهشگر موسیقی تایید شد.

جمشید عندلیبی، از جمله نوازندگان معروف در حوزه نی نوازی بود. او به صورت خودآموز، نواختن این ساز را شروع کرد و سپس با استادان معروفی چون حسین عمومی آشنا شد و تکنیک های پیشرفته را یاد گرفت. او از هنرمندانی چون نصرالله ناصح پور و محمدرضا لطفی تأثیر گرفت و در سال ۱۳۶۰ برای ادامه تکمیل تکنیک های نوازندگی نی به اصفهان رفت.

عندلیبی در طول زندگی خود، همچنین در زمینه آهنگسازی فعالیت کرد و آلبوم‌های مختلفی را منتشر کرد. او همچنین قطعات معروف ابوالحسن صبا را با نی نواخت و تنظیم کرد. او همچنین در پروژه ماندگار “نی نوا” به عنوان تک نواز و اجرا کننده معتبر شناخته می شد.

با فراروی خلاقیت او و سایر هنرمندان موسیقی ایرانی در زمینه نی نوازی، این سبک موسیقی جایگاه ویژه ای در قلوه هنرهای ایرانی بدست آورد. به همین دلیل، در وداع با جمشید عندلیبی، جسارت و غم این موسیقی دوستان و طرفدارانش را فرو می برد.

۱۷:۰۷جمشید عندلیبی نوازنده پیشگام عرصه نی نوازی روز پانزدهم اسفند ماه براثر ایست قلبی دار فانی را وداع گفت.به گزارش مهر، جمشید عندلیبی نوازنده پیشگام عرصه نی نوازی روز پانزدهم اسفند ماه در سن ۶۶ سالگی براثر ایست قلبی دار فانی را وداع گفت.سید عباس سجادی پژوهشگر موسیقی این خبر را تایید کرد.مرحوم جمشید عندلیبی از جمله نوازندگان شناخته شده عرصه نی نوازی بود که نواختن ساز نی را ابتدا بدون استاد فرا گرفت و سپس با حضور در دانشگاه تهران و آشنایی با حسین عمومی به ادامه فراگیری تکنیک های این ساز پرداخت. وی ردیف موسیقی ایرانی را نزد هنرمندانی چون نصرالله ناصح پور ، نورعلی برومند و محمدرضا لطفی فرا گرفت و در سال ۱۳۶۰ بود که برای تکمیل تکنیک های پیشرفته نوازندگی نی به نزد حسن کسایی در اصفهان رفت.این هنرمند فقید موسیقی ایرانی در طول زندگی خود علاوه برتولید چندین اثر موسیقایی در پروژه هایی چون «بیداد»، «نوا»، «دستان»، «دود عود»، «آسمان عشق»، «یاد ایام»، «رسوای دل»، «پیام نسیم»، «دل مجنون»، «سروچمان» همکاری داشته است. وی علاوه بر نوازندگی در کار آهنگسازی نیز فعال بود و آلبوم‌های «میهمان تو»، «پاییز نیزار» و «مونس جان» از جمله فعالیت‌های او در زمینه آهنگسازی است.عندلیبی همچنین قطعات ابوالحسن صبا را با نی و به صورت ردیف آموزشی تنظیم و نواخته‌است. این در حالی است که تک نوازی نی پروژه ماندگار «نی نوا» اثر حسین علیزاده هم به عهده مرحوم عندلیبی بوده که بسیاری از مخاطبان موسیقی این هنرمند را با چنین اثر معتبری می شناسند.موسیقی «نی نوا» از جمله ملودی‌های معتبر و ارزشمند تاریخ موسیقی ایران زمین است که به واسطه حضور هنرمندانی چون حسین علیزاده با خلاقیت و استادی منحصر به فرد و جمشید عندلیبی با تک نوازی سحرانگیزی که در حوزه نی نوازی انجام داده و همچنین جمعی دیگر از نوازندگان شاخص موسیقی کشورمان توانست جایگاه رفیعی میان مخاطبان پیدا کند.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها