مصرف برق نجومی ChatGPT؛ خطر بزرگ برای فردای ماست!
مصرف برق یکی از مسائلی است که همواره در افکار ما نفوذ دارد و اهمیت آن به مرور زمان بیشتر و بیشتر مشخص شده است. اما به تازگی برنامه های هوش مصنوعی مانند ChatGPT یا تکنولوژی های مشابه، موجب افزایش نگرانی ها در مورد مصرف برق نجومی شده اند.
ChatGPT یک ابداع هوش مصنوعی است که بر اساس شبکه های عصبی عمیق ساخته شده و توانایی تولید متن است. این برنامه توانایی بالقوه ای دارد که می تواند مصرف انرژی نامتناسبی داشته باشد، به ویژه زمانی که بر روی سرور های بزرگ یا در مراکز داده قرار می گیرد.
با توجه به این موضوع نگران کننده، باید به دنبال راه حل هایی برای کاهش مصرف برق نجومی از طریق تکنولوژی های هوش مصنوعی باشیم. شرکت های تولید کننده این برنامه ها نیز باید به شدت به بهینه سازی مصرف انرژی اهمیت دهند و از فناوری های سبز و پایدار برای تولید و استفاده از این نرم افزار ها استفاده کنند.
بنابرین، اهمیت کنترل مصرف برق نجومی در تکنولوژی های هوش مصنوعی مشخص است و باید از این زنگ خطری برای آینده کاربردی اقدامات جدی برداشته شود.
ارسال شده توسط: مبین صادقیان ۲۲ اسفند ۱۴۰۲ ساعت ۱۶:۳۷مصرف برق ChatGPT چندین برابر استفاده میانگین یک خانه استاندارد است. این یعنی چت جیپیتی میتواند زنگ خطری برای آینده کره زمین باشد.ربات چت ChatGPT شرکت Open AI، با استفاده از الگوریتمهای هوش مصنوعی به سوالات مختلف کاربران پاسخ میدهد. طبق گزارشات منتشر شده این چت بات روزانه مصرف برق برابر با چندین برابر حد استاندارد دارد و اکثر کارشناسان چت GPT را زنگ خطری برای اکوسیستم زمین دانستهاند. در بخش اخبار فناوری سایت گجت نیوز به بررسی این گزارشات میپردازیم.مصرف برق چندین برابر هوش مصنوعی ChatGPTمصرف برق ChatGPT چندین برابر میانگین خانوادههای آمریکایی است. در طی گزارشاتی که منتشر شده چت جی پی تی روزانه بیش از نیم میلیون کیلووات ساعت برق مصرف می کند. این در حالی است که هر خانواده آمریکایی روزانه فقط ۲۹ کیلووات ساعت مصرف برق دارد.میزان مصرف برق چت جی پی تیچت GPT روزانه برای حدودا ۲۰۰ میلیون پاسخ مصرف برقی برابر با مصرف ۱۷ هزار خانواده آمریکایی دارد. این مقدار مصرف برق برای یک هوش مصنوعی مولد، خیلی زیاد است و اگر این روال ادامه داشته باشد، حتی امکان لغو پروژه Open AI وجود دارد. چراکه با توسعه این چت بات قطعا مصرف برق نیز افزایش خواهد یافت و با در نظر گرفتن عواقب زیست محیطی، این چت بات اصلا عملکرد بهینهای ندارد.مصرف برق سایر چت باتهای هوش مصنوعیاین اعداد و ارقام برای سایر چتباتهای موجود نیز صادق است. طی تحقیقی که انجام شده بود، اگر گوگل هوش مصنوعی را بهطور کامل با موتور جستجو خود ادغام کند، سالانه حدود ۲۹ میلیارد کیلووات ساعت میزان مصرف برق این بخش گوگل خواهد بود. نکته جالب در این است که کشورهایی مانند کنیا، گواتمالا و کرواسی در یک سال مصرف برقی کمتر از مقدار تخمینی برای هوش مصنوعی گوگل دارند.کارشناسان معتقدند که هوش مصنوعی امروزی، بسیار انرژیبر است و هر سروری مصرف برقی برابر با مصرف ۲ خانواده انگلیسی دارد.در مقالهای که اخیرا منتشر شده تخمین زده میشود تا سال ۲۰۲۷ تمامی بخشهای هوش مصنوعی مصرف برق سالانهای برابر با بین ۸۵ تا ۱۳۴ تراوات ساعت خواهند داشت. به عبارتی نصف برق مصرفی در سال ۲۰۲۷، به بخشهای هوش مصنوعی تعلق دارد که عدد بسیار قابل توجهی است.سخن پایانیبا توجه به موارد گفته شده، کارشناسان و رهبران فناوری دنیا باید به فکر راهکاری باشند. این راهکار یا میتواند بهینه کردن عمکلرد بخشهای هوش مصنوعی شرکتها باشد و یا باید به دنبال منابع بینهایت انرژی باشند تا بتوانند این سیستمها را سر پا نگهدارند. بنابراین شاید در یک پرسش و پاسخ ساده شما با CHATGPT، برابر با مصرف برق یک ماه خانهتان انرژی صرف شده باشد. همانطور که گفته میشود با پرسیدن هر ۵ سوال از چت GPT، یک لیوان آب مصرف میشود. در گجت نیوز بخوانید: ۱۰ تا از بهترین کاربردهای ChatGPT که زندگی را برای شما آسان میکند هوش مصنوعی ChatGPT هم مثل انسانها دروغ میگوید و تقلب میکند! شایعاتی غلط درباره ربات چت ChatGPT که نباید باور کنید
- هوش مصنوعی Galaxy AI: بروزرسانی برای گوشیهای کلاسیک سامسونگ
- هوش مصنوعی تازه: پیشبینی زندگی و مرگ شما
- برتری کوالکام اندروید در مقابل آیفون ۱۶ پرو با هوش مصنوعی
- ترسناک! ایلان ماسک: هوش مصنوعی برای ما سه می آموزد؛ آیا آینده ما در خطر است؟
- هوش مصنوعی گوشیهای سامسونگ گلکسی S24 به زودی با قابلیت پرداخت به بازار عرضه می شود.
- ۱۰ روش فوقالعاده ChatGPT برای آسانتر کردن زندگیتان
- ترکیب هوش مصنوعی و پهپاد برای انقراض نسل انسان!
- آیفون: از فراری تا زیبایی هوش مصنوعی
- ایجاد تمهای سفارشی با استفاده از هوش مصنوعی در گوگل کروم: وداعی متفاوت با تکرارهای رایج
- این گوشی اندرویدی بدون نیاز به هیچ اپلیکیشنی