کشف گنجینه های بزرگ در سال ۲۰۲۳: از اسکنه های باستانی پاکستان تا شمشیرهای نفیس عصر آهن
با کشف گنجینههای باستانی در سال ۲۰۲۳، جهان دوباره شاهد شده است که تاریخ باستان انسانیت چه مقدار ثروتمند بوده است. این گنجینهها شامل یک مجموعه از سکههای باستانی از دوران تاریخی پاکستان است که به چشمان باستانشناسان به نظر میرسند. این سکهها شامل مجموعهای ارزشمند از سکههای سنگین و نقرهای است که نشان از فرهنگ و تجارت در آن دوران دارد. علاوه بر آن، یک شمشیر عقب از دوره آهن نیز کشف شده که تاریخچهای فراموش شده از این دوران را به ما نشان می دهد. این شمشیر بیانگر مهارت و هنر دستسازان در آن دوره است و نشانههایی از تکنیکهای فراموش شده در کار آهنگری را نشان می دهد. این کشفها نشان میدهند که جهان باستانی پر از ثروت و فرهنگ بوده است و هنوز هم زیر خاکها و در بازوار مختلف جهان گنجینههای بسیاری پنهان شدهاند که در انتظار کشف توسط باستانشناسان و بازماندگان هستند.
گنجینه های بزرگی در سال ۲۰۲۳ سرتاسر جهان کشف شد. این مجموعهها شامل سکه تا زیورآلات مو و اسلحههای جنگی میشوند.
از وقتی مردم شروع کردند به ضرب کردن سکهها و ساختن جواهرات زیبا و سایر مجموعههای قابل وصول، عده دیگری از انسانها درست پشت سر آنها به دنبال وسایل ارزشمند مذکور به جست و جو پرداختند. شکار برای یافتن گنجینههای دفن شده هرگز پایان نمیپذیرد و فهرست آخرین دفینههای کشف شده ۲۰۲۳ هم همین ادعا را ثابت میکند. با ما در گجتنیوز همراه باشید تا ۱۰ مورد از برترین گنجهای کشف شده سال اخیر را معرفی کنیم.
۱٫ مجموعه بزرگی از سکههای دفن شده در ژاپن
در خلال ساخت یک کارخانه بزرگ در شمال توکیو، کارگران توانستند مجموعه بزرگی شامل بیش از صد هزار عدد سکه باستانی دفن شده در منطقه را در کمال حیرت بیرون بکشند. این مجموعه سکه دفینه شامل هزار و شصت عدد دسته میشد و طبق تخمین، به سالهای بین ۱۷۵ پیش از میلاد و ۱۲۶۵ پس از میلاد تعلق داشت. اصالت سکهها به چین برمیگشت و کلمه چینی Banliang به معنی “نیم اونس” روی آنها حک شده بود. دانشمندان دیرینه شناس تا کنون حدوداً ۳۳۴ عدد از این سکهها را بررسی کردهاند و همه انتظار میکشند که سایر قطعهها قرار است چه اطلاعات مفیدی را از دوران باستان افشا کنند.
۲٫ معبد مصری غرق شده با گنجینههای فراوان
دیرینه شناسان متخصص دنیای زیر آب وقتی مشغول بررسی یک کانال در حاشیه ساحل مدیترانهای مصر بودند، متوجه معبدی پر از گنجینه ارزشمند شدند که بخشی از آن از بین رفته بود. زمان از بین رفتن این معبد زیر آب به اواسط قرن دوم پیش از میلاد مسیح برمیگردد و احتمالاً برای پرستش خدای مصری آمون ساخته شده است. دیرینه شناسان با بررسی دقیقتر محیطی معبد به گنجینهای بزرگ و پر رمز و راز دست پیدا کردند که شامل ابزارهای عبادی از جنس نقره، زیورآلات طلا و ظرفهای نگهدارنده مرمر اصل میشد.
۳٫ فنجان رنگین کمان ساخته دست سلتیها در آلمان
یک فنجان رنگین کمانی دو هزار ساله که به دست سلتیها ضرب شده بود، در کنار رودخانهای واقع در کشور آلمان کشف شد. این سکه در قالب ظاهری فنجان، شامل عناصر طراحی کمیابی میشد و برجستهترین آنها شکل ستاره چهارپر درون هلالهای کف ظرف بود. این ظرف درواقع یکی از سه فنجان رنگین کمانی در دنیا است که چنین درونمایه مشابهی دارند. انتخاب اسم فنجان رنگین کمانی به داستانی افسانهای از سلتیها برمیگردد که ادعا میکند از انتهای رنگین کمان یک قطره طلا به زمین چکیده و این فنجان را شکل داده است.
۴٫ سکههای دفینه در مزرعه ذرت آمریکا با قدمت جنگ داخلی
مردی اهل کنتاکی آمریکا در حالی که توی مزرعه ذرت خودش کار میکرد، مجموعهای دفینه از ۷۰۰ سکه مربوط به دوران جنگ داخلی این کشور را از زمین بیرون کشید. این مجموعه که بعدتر “اندوخته بزرگ کنتاکی” نام گرفت، شامل صدها عدد سکه طلا و کمی سکه نقره میشد که احتمالاً بین سالهای ۱۸۴۰ و ۱۸۶۳ میلادی ضرب شده بودند. محققان میگویند این گنجینه ارزشمند پیش از حمله متفقین در تابستان ۱۸۶۳ میلادی دفن شده است.
۵٫ حلقه موی طلایی عصر برنز در ولز
یک اکسسوری موی زنانه به شکل حلقه و از جنس طلا که متعلق به دوران عصر برنز بود، کنار جادهای در کشور ولز کشف شد. پس از کشف این حلقه مو طلایی، باستان شناسان در منطقه بیشتر حفاری کردند و توانستند یک شانه مو از جنس چوب پیدا کنند. این شانه چوبی احتمالاً قدیمیترین نوع شانه چوبی است که تا به حال در کشور انگلیس کشف شده. در کنار این دو گنجینه تاریخی، همچنین بقایای فردی پیدا شد که به گفته دانشمندان احتمالاً به طبق بالای اجتماعی تعلق داشته و به همین خاطر وسایل شخصیاش را کنارش دفن کردهاند. گفته میشود شانه و حلقه مو طلایی حدود ۳۰۰۰ سال پیش دفن شده است.
۶٫ شمشیرهای عصر برنز و هزاران سکه قرون وسطایی در آلمان
گروهی داوطلب از طرفداران حفظ محیط زیست موفق شدند تعداد ۸۰۰۰ سکه مربوط به قرون وسطی و ۷ شمشیر از عصر برنز را در حال فعالیت روی سه منطقه کشور آلمان کشف کنند. دانشمندان معتقدند که ابزار جنگی ۳۰۰۰ ساله احتمالاً به خاطر پیشکش کردن هدیه در مراسم اعتقادی و قربانی کردن دفن شده است. سکهها که در دو منطقه مجزا دفن شده بودند، به گنجینه اسلاوی دیگری از قرن یازدهم تعلق دارند.
همچنین بخوانید: مرموزترین گنج های کشف شده در سال ۲۰۲۲؛ از طلاهای وایکینگها تا سکههای باستانی مصریها
۷٫ گنجینه مصنوعات شیشهای و سکههای سلتی در جمهوری چک
دانشمندان دیرینه شناس سال گذشته قدیمیترین کارگاه ساخت مصنوعات شیشهای را در شمال رشته کوه آلپ کشف کردند و مدعی شدند که مورد استفاده آن احتمالاً برای مراسم آیینی بوده است. این کارگاه ۲۳۰۰ ساله شامل تعدادی وسایل شیشهای کاملاً ساخته شده و ناقص و برخی مصنوعات کهربایی دیگر میشد. در این گنجینه وسایلی از جمله مهره، دستبند و همچنین تعدادی سکههای سلتی ۲۰۰۰ ساله وجود داشت. دیرینه شناسان توانستند کنار این کارگاه، محیطی مستطیل شکل هم پیدا کنند که با سایر سازههای باستانی یافت شده در اروپا هم راستا بوده و به گفته باستان شناسان، مورد استفاده آیینی داشته است.
۸٫ گردنبند طلای یافت شده از کوههای اسپانیا
ریزش کوه در شمال کشور اسپانیا باعث شد گنجینه دیگری شامل یک گردنبند طلای باستانی با تزیینات چششویر از دل خاک بیرون بیاید. این گردنبندها احتمالاً ۲۵۰۰ سال پیش دفن شده بودند. اولین طوق طلا به طور اتفاقی توسط یک کارگر منطقهای کشف شد و دومی را فردی به کمک دستگاه فلزیاب توانست پیدا کند. دانشمندان با توجه سبک و روش ساخت این گردنبندهای طلا نتیجه گرفتند که قدمتشان به پانصد سال پیش از تولد مسیح و در خلال عصر آهن برمیگردد. به گفته محققان، این گردنبندها همچنین به طبقه اجتماعی بالای جامعه تعلق داشته است.
۹٫ گنجینه سکهها در زیارتگاه پاکستانی
باستان شناسان در پاکستان توانستند گنجینهای از سکههای ۲۰۰۰ ساله متعلق به عصر برنز را در خرابههای زیارتگاهی بودایی کشف کنند. این سکهها و همچنین مقبره کنار آن به امپراتوری کوشان تعلق دارند. کوشان، دورهای سیاسی حکومتی مبتنی بر آیین بودایی بود که از قرن دوم پیش از میلاد تا قرن سوم پس از میلاد مسیح بر منطقه حکومت داشت. خوردگی فلز باعث شده است تا سکهها به شکل سنگی سبز رنگ و به هم چسبیده با وزن بیش از ۵ کیلوگرم درآیند.
همچنین بخوانید: ۷ مورد از باورنکردنی ترین گنجینه های تاریخی که تاکنون پیدا شده است
۱۰٫ سکههای مسی انباشته درون کوزه سفالی در لهستان
کارگر مزرعه که با فلزیاب خود مشغول گشتن به دنبال بخشهای جدا شده از تراکتور بود، به شکل غیرمنتظرهای یک کوزه سفالی حاوی هزار عدد سکه مسی را زیر خاک سطحی کشف کرد. این کوزه محلی بزرگ یک دسته و گردنی باریک داشت و هزار سکه مسی متعلق به قرن ۱۷ را در خود جای داده بود. دانشمندان میگویند محتویات کوزه در زمان دفن ارزشی نداشته و صاحبش میتوانسته آن میزان وجه مسکوک را با یک جفت دمپایی هم عوض کند.