طرز تهیه کولی غورابیج

طرز تهیه کولی غورابیج

 

کولی غورابیج: اصالت و خوشمزگی گیلانی

کولی غورابیج یکی از غذاهای اصلی و متداول در منطقه گیلان است که با طعمی خاص و خوشمزه، قلب بسیاری از افراد را به خود جلب کرده است. این غذا که به سادگی قابل آماده‌سازی است، گزینه ایده‌آلی برای پذیرایی‌های خاص و مهمانی‌های شما می‌باشد.

کولی غورابیج برده‌ای از غذاهای گیلان بوده که می‌توانید با استفاده از سبک‌ها و روش‌های گوناگون آماده ‌سازی کنید. بنابراین تنوع در تهیه این غذا، امکان پذیر است و به این ترتیب می‌توانید هر بار آن را با چاشنی و مزه جدیدی سرو کنید.

اگر می‌خواهید با تهیه و سرو کولی غورابیج، از پذیرایی خود یک پذیرایی یادگار و ماندگار خلق کنید، با ما در سایت آموزشی فان شو همراه باشید. در ادامه طرز تهیه کامل این غذای غیلانی را برای شما عزیزان توضیح خواهیم داد.

 

روش پخت گام به گام کولی غورابیج

مواد مورد نیازمیزان مواد
کولی۳ تا ۴ عدد
سبزی خرد شده شامل ( برگ سیر، گشنیز،چوچاق، شنبلیله و خالواش )به مقدار لازم
سیر خام۳ حبه
گردوی درشت سابیده شده۲۰۰ گرم
رب انار ترش یا ملس۱ قاشق غذا خوری
نمک و زردچوبهبه مقدار لازم
فلفل سیاهبه مقدار لازم
مغز گردو خرد شده برای تزئینبه مقدار لازم
نعناع و گشنیز و ریحان تازه برای تزئینبه مقدار لازم
دانه انار برای تزئینبه مقدار لازم

چگونه کولی غورابیج درست کنیم؟

 

در این مطلب بصورت کامل آموخته می‌شود که چگونه کولی غورابیج را درست کنیم. این غذا از جمله خورش های محلی است که با سس گردویی و رب انار طبخ می‌شود و با برنج سفید کاملاً متناسب است.

مرحله ۱: شستن و پاک‌کردن سبزی‌ها و سیر

ابتدا سبزی‌های تازه که شامل، شنبلیله، برگ سیر، چوچاق، خالواش و گشنیز است را پاک کنید، تمیز بشورید، داخل سبد بگذارید تا آب اضافی آن‌ها خارج شود. سپس چند حبه سیر تازه را هم پوست بگیرید، بشورید و به سبزی‌های شسته‌شده اضافه کنید.

مرحله ۲: خرد کردن سبزی‌ها و سیر

بعد سبزی‌ها را با یک چاقوی تیز خرد کنید، سیرهای تازه را هم خرد کنید و کنار بگذارید. سپس یک تابه با مقداری روغن روی حرارت ملایم قرار دهید.

مرحله ۳: سرخ کردن سبزی‌ها و سیر

پس از داغ شدن روغن، سبزی‌ها و سیرها را داخل تابه بریزید و خوب سرخ کنید تا آب زیادی که در آن‌ها است کشیده شود و رنگ آن‌ها تغییر کند.

مرحله ۴: اضافه کردن زردچوبه

مقداری زردچوبه هم به سبزی‌ها اضافه کنید و کمی تفت دهید تا رنگ آن باز شود.

مرحله ۵: مخلوط کردن گردو و رب انار

مقداری رب انار ملس به همراه مغز گردو خرد شده را داخل یک قابلمه کوچک بریزید و هم بزنید تا کاملاً با هم مخلوط شوند.

مرحله ۶: اضافه کردن آب و نمک

 

مقداری آب و نمک به مخلوط گردو و رب انار اضافه کنید و هم بزنید تا مواد با آب کاملاً مخلوط شوند.

مرحله ۷: اضافه کردن فلفل سیاه

با توجه به ذائقه خودتان، مقداری فلفل سیاه به مخلوط بریزید و هم بزنید. سپس در قابلمه را ببندید و اجازه دهید تا مواد درون قابلمه با هم جا بیفتند.

مرحله ۸: سرخ کردن ماهی‌ها

ماهی‌های پاک شده را در روغن داغ داخل یک تابه بریزید و از هر دو طرف خوب سرخ کنید.

مرحله ۹: اضافه کردن سبزی‌ها به مواد گردویی

اضافه کردن سرو سرخ شده سبزی‌ها به مخلوط گردویی. در قابلمه را ببندید و گذارید تا عطر و طعم همه مواد کاملاً یکدست شوند.

مرحله ۱۰: پختن سس و ریختن در ظرف مناسب

پس از پختن سس، مقداری از آن را در یک ظرف مناسب بریزید و ماهی‌های سرخ شده را روی آن بچینید.

مرحله ۱۱: تزئین کردن کولی غورابیج

برای تزئین، مقداری از سس را روی ماهی‌ها بریزید و با مغز گردو و دانه‌های انار تزئین کنید. در کنار‌های ظرف، چند برگ نعناع، گشنیز و ریحان تازه قرار دهید.

ارائه کولی غورابیج

کولی غورابیج را همراه با برنج زعفرانی، ته دیگ، ترشی، زیتون پرورده و انواع دورچین و مخلفات سرو کنید.