طرز تهیه کوکو ماست
کوکو ماست
کوکو ماست یکی از انواع کوکوهای خوشمزه و لذیذ است که بافتی سبک دارد. با توجه به این که این کوکو با ماست و زعفران غلیظ درست میشود، طعمی متفاوت دارد که آن را برای پذیرایی و مهمانیها مناسب کرده است. این کوکوی خوش طعم طرفداران زیادی دارد.
برای آشنایی کامل و مرحله به مرحله با طرز تهیه کوکو ماست در ادامه با سایت آموزشی فان شو همراه باشید.
مواد مورد نیاز | میزان مواد |
هویج رنده شده | ۲ عدد |
ماست غلیظ | ۲ قاشق غذا خوری سر پر |
تخم مرغ | ۳ عدد |
پیازچه | ۵ شاخه |
آرد گندم | ۱ قاشق غذا خوری سر پر |
خلال بادام و پسته | ۲ قاشق غذا خوری سر پر |
نمک و زردچوبه | به مقدار لازم |
فلفل سیاه و پاپریکا | به مقدار لازم |
زعفران دمکرده غلیظ | به مقدار لازم |
فلفل شیرین برای تزئین | ۱ عدد |
پیازچه برای تزئین | چند شاخه |
گوجه فرنگی برش داده یا گوجه گیلاسی برای تزئین | به مقدار لازم |
خیار شور برش داده برای تزئین | ۲ تا ۳ عدد |
نعناع، ریحان و شوید تازه برای تزئین | به مقدار لازم |
مراحل پخت کوکو ماست خوشمزه با موادی ساده و در دسترس
مرحله ۱: شستن و خرد کردن پیازچهها
ابتدا پیازچهها را تمیز بشورید، در سبد بگذارید تا آب اضافی آنها خارج شود. بعد از این که پیازچهها خشک شدند، آنها را با یک چاقوی تیز در اندازههای کوچک خرد کنید، داخل ظرف بریزید و کنار بگذارید. با توجه به ذائقه خودتان میتوانید مقدار پیازچه را تغییر دهید.
مرحله ۲: دم کردن زعفران
سپس مقداری زعفران را در یک ظرف کوچک بریزید، کمی آب جوش به آن اضافه کنید، بگذارید تا زعفران دم بکشد و غلیظ شود. مقدار زعفران بستگی به ذائقه و سلیقه خودتان دارد و هرچه مقدار آن بیشتر باشد طعم کوکو بهتر و خوش رنگتر میشود.
مرحله ۳: رنده کردن هویجها و مخلوط کردن با ماست
بعد هویجها را پوست بگیرید، با رنده ریز رنده کنید، سپس هویجهای رنده شده را داخل یک ظرف بریزید، بعد مقداری ماست به هویجها اضافه کنید، هم بزنید تا کاملاً با هم مخلوط شوند و ماست به خورد هویجها برود و بافت یک دستی تشکیل شود.
مرحله ۴: اضافه کردن پیازچهها و تخم مرغ
سپس پیازچههای خرد شده را به مواد اضافه کنید، دوباره هم بزنید تا کاملاً با هم ترکیب شوند و عطر پیازچهها در مواد پخش شود. بعد از آن تخم مرغها را به مواد اضافه کنید، هم بزنید تا از حالت لختی خارج شوند و بافت آنها کاملاً صاف و یکدست شود.
مرحله ۵: اضافه کردن آرد گندم و خلال بادام به مواد
سپس مقداری آرد گندم به مواد اضافه کنید، هم بزنید تا خوب با هم مخلوط شوند و بافت ترکیب تشکیل شده کمی منسجمتر شود، سپس مقداری خلال بادام به مواد اضافه کنید، هم بزنید تا کاملاً با هم ترکیب شوند، مقدار خلال بادام بستگی به ذائقه و سلیقه خودتان دارد.
مرحله ۶: اضافه کردن مغز پسته خرد شده به مواد
بعد مقداری مغز پسته را در اندازههای کوچک خرد کنید، مغز پسته را لازم نیست که خیلی پودر کنید، فقط در اندازههای کوچک به طوری که زیر دندان احساس بشوند با گوشتکوب دستی خرد کنید، مغز پستههای خرد شده را هم به مواد اضافه کنید و با هم ترکیب کنید.
مرحله ۷: اضافه کردن نمک و ادویهها به مواد
بعد از آن مقداری نمک به مواد اضافه کنید و هم بزنید، سپس ادویهها که شامل زرد چوبه، فلفل سیاه و پاپریکا است را با توجه به ذائقه و سلیقه خودتان به مواد اضافه کنید، هم بزنید تا کاملاً با هم مخلوط و یکدست شوند طوری که عطر ادویهها در مواد آزاد شود.
مرحله ۸: اضافه کردن زعفران دمکرده به مواد
سپس زعفران دم کرده غلیظ را هم به مواد اضافه کنید، هم بزنید تا رنگ، عطر و طعم زعفران در مواد پخش شود. در آخر همه مواد را با هم مخلوط کنید تا بافت ترکیب تشکیل شده کاملا صاف و یک دست شود، مخلوط مواد باید به غلظت مناسب برسد.
مرحله ۹: اضافه کردن تخم مرغ به مواد در صورت غلیظ بودن مخلوط
اگر غلظت مواد تشکیل شده کمی سفت بود میتوانید یک تخم مرغ دیگر به آنها اضافه کنید، هم بزنید تا تخم مرغ از حالت لختگی خارج شود، در این مرحله همه مواد را با هم خوب مخلوط کنید، هم بزنید تا غلظت مخلوط تشکیل شده کمی رقیقتر و یکدست شود
مرحله ۱۰: ریختن مخلوط مواد در تابه
سپس مقداری روغن را در یک تابه بریزید روی حرارت متوسط قرار دهید تا روغن داغ شود بعد از آن مخلوط مواد را داخل تابه بریزید، سپس با قاشق یا لیسک آن را پخش کنید به طوری که کاملاً کف تابه را بپوشاند، ضخامت مواد باید در همه قسمتها یکسان باشد.
مرحله ۱۱: سرخ کردن کوکو ماست
بعد اجازه دهید تا یک طرف کوکو سرخ و طلایی رنگ شود. سپس آن را به کمک لیسک یا قاشق برگردانید تا طرف دیگر کوکو هم سرخ شود. بعد از این که هر دو طرف کوکو کاملاً سرخ و طلایی رنگ شد تابه را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید.
مرحله ۱۲: برش زدن کوکو و چیدن در ظرف مناسب
سپس اجازه دهید تا در دمای محیط کمی از حرارت اولیه کوکو کم شود، بعد از آن کوکو را به آرامی از داخل تابه خارج کنید، در ظرف دیگری قرار دهید سپس کوکوی ماست را در اندازههای دلخواه به شکل مناسب برش دهید،بعد چند برش کوکو ماست را داخل ظرف مناسب بچینید.
مرحله ۱۳: تزئین کردن کوکو ماست
بعد از آن کوکو را با مقداری فلفل شیرین حلقه شده و چند برش حلقهای پیازچه تزئین کنید، برای تزئین کوکو میتوانید با سلیقه خودتان از گوجه فرنگی یا خیارشور برش داده شده، چند برگ نعناع، ریحان و شوید تازه هم استفاده کنید و روی کوکو ماست بریزید
نحوه سرو کردن کوکو ماست
در آخر کوکو ماست را به عنوان یک غذای خوش طعم و پرطرفدار همراه با نان تازه، ترشی، انواع دورچین و مخلفات سرو کنید.
طرز تهیه کوکو ماست، یک غذای حاضری و بسیار خوشمزه!کنید و به ظرف حاوی ماست اضافه کنید. مقدار هویج بستگی به تمایل شماست، میتوانید برای حجم بیشتر از هویج استفاده کنید یا برای طعم ملایمتر مقدار کمتری را اضافه کنید. مرحله ۴: اضافه کردن آرد و نمک به مخلوط قبلی و همه را به خوبی با هم مخلوط کنید. میتوانید برای طی کردن این مرحله از قاشق یا دستگاه مخصوصی استفاده کنید. مرحله ۵: به مواد تهیه شده مقداری زعفران دم کشیده را اضافه کنید و دوباره همه را با هم مخلوط کنید تا مواد به خوبی ترکیب شوند. مرحله ۶: اضافه کردن تخم مرغ به مواد دیگر و همه را بازهم با هم مخلوط کنید. تعداد تخم مرغ میتواند به طعم و اندازه مواد تهیه شده بستگی داشته باشد. میتوانید از ۳ تا ۵ تخم مرغ استفاده کنید. مرحله ۷: قرار دادن مقداری روغن در قابلمه و گرم کردن آن. بعد از گرم شدن روغن، مقداری از مخلوط کوکو را بر روی قابلمه ریخته و با دست کمی فشار دهید تا شکل مطلوبی ایجاد شود. سپس قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید. مرحله ۸: هنگامی که پایین کوکو طلایی شد، آن را به طرف دیگر برگردانده و طبق همین روند آب خورد شده از سمت دیگر را نیز کم کم به خود بگیرد. پس از طلایی شدن هر دو طرف کوکو، آن را از روی حرارت بردارید. میتوانید برای لذت بیشتر، کوکو را با مرغابی خرد شده، خیار شور، ادویهجات یا سس مایونز سرو کنید.